16 Ιουλ 2010

Σχόλιο αναγνώστη για ανάρτησή μας

Λυπάμαι που το έγκριτο και μαχητικό ιστολόγιο ταχάλια επικροτεί ένα άρθρο που προσβάλει τους ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ τουρίστες μας και το αρχαίο ελληνικό πνεύμα μας με μεγαλοστομίες:
Προσπάθησα να το βάλω στα σχόλια του http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_383.html αλλα με πετάει έξω. Μήπως είναι πολύ μεγάλο ?. Αν σας ενδιαφέρει παρακαλώ δημοσιεύτε το.

Λυπάμαι που το έγκριτο και μαχητικό ιστολόγιο ταχάλια επικροτεί ένα άρθρο που προσβάλει τους ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ τουρίστες μας και το αρχαίο ελληνικό πνεύμα μας με μεγαλοστομίες: "Και θα προσκυνήσεις σύμφωνα με τους όρους που βάζουν οι εργαζόμενοι απόγονοι αυτής της κληρονομιάς."

Ο φίλος Γιαλτουρίδης εκφράζει πολύ σωστά την αγανάκτηση του, και τον επικροτω σαν αδερφός ομογενής, ότι ένας ναός δεν είναι κτήμα κανενός. Με την ίδια λογική όλη η Ελλάδα που αποτελει έναν μέγα ναό μνημείων και πνεύματος μπορεί να κλείνει απο την μία άκρη έως την άλλη απο τους αγρότες γιατί έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι απόγονοι αυτής της κληρονομιάς την δεδομένη στιγμή ? Είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά από έγκριτους bloggers?
Κρατάμε όμηρους τους τουρίστες στα λιμάνια, τώρα τους κρατάμε και στους ναούς γιατί έτσι αποφάσισαν οι συνδικαλιστές των παχυλών μισθών ? Αν ήταν ιδιοτική επιχείρηση η εκμετάλευση της Ακρόπολης αυτό το αίσχος θα συνέβαινε ποτε?

Τα παράσιτα (που σταστιστικά διόρισαν τους περισότερους υπαλλήλους στην Ακρόπολη) και τα οποία θα αναλάβει ο μεγαλόστομος αρθρογράφος, δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να τα αντιμετωπίσει εδω και δεκαετίες, με πια λογική να τον εμπιστευτούμε ότι θα τα αντιμετωπίσει τώρα?

Τετοια άρθρα προσφέρονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση και μας προσβάλλουν όλους, εμάς και την κληρονομιά μας. Ο Αμερικανός τουρίστας δεν είναι ο ζάμπλουτος που έρχεται να ελεήσει την Ελλάδα, είναι ο καθημερινός άνθρωπος του μόχθου που καταφέρνει με κόπο και ιδρώτα να πάρει 1-2 εβδομάδες άδεια , υπερχρεωμένος, να ξεκουραστει με την οικογένεια του και να δει ένα αρχαίο Ναό. Όλα αυτα τα καφριλίκια περί προσκυνημάτων τα αγνοεί, δεν τα καταλαβαίνει, ίσως και να μην τον ενδιαφέρουν. Αν δεν τον αφήσουν να δει το μνημείο, θα πάει στην Τουρκία να δει περισσότερα και καλυτερα διατηρημένα αρχαία Ελληνικά μνημεία και μετα στη FYROM

Ο κόσμος όλος δεν περιστρέφεται πλέον γύρω απο την σημερινή Ελλάδα και τέτοια εξοργιστικά άρθρα, με άριστες βαθμολογίες από ταχάλια μόνο κακό κάνουν στην χώρα μας.

Και μια επιπλέον ερώτηση, γιατί όλοι οι μαχητές των παρασίτων δεν κρατούν έτσι μια φορά για αλλαγή ομήρους τους βουλευτές με ένα μπλόκο μπροστα στο σπίτι τους, ή με ένα μπλόκο μπροστά στο καράβι που θα τους πάει διακοπές? Γιατί θα τους περιλλάβουν τα ΜΑΤ και θα τους μαυρίσουν στο ξύλο, σωστά? Πρόκειται περί θρασυδειλίας λοιπόν να κρατάς ομήρους αθώους ή περί απλή βλακείας μια και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει?

Φιλικά σε όλους


Η απάντησή μας.
Αγαπητέ φίλε. Το TaXalia σε καμμία περίπτωση δεν επικροτεί το κλείσιμο μουσείων λιμανιών δρόμων κλπ. Αυτό είναι κάτι που έχουμε αναδείξει μέσα από εκατοντάδες σχετικά άρθρα μας. Το άρθρο του νομικού, φίλου και συναδέλφου px –χωρίς να είμαι απόλυτος μιας και δεν το έχω γράψει εγώ- αναφέρεται σε κάτι πολύ απλό. Η Ακρόπολη είναι ένα σημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αλλά βρίσκεται στην Ελλάδα, άρα ακολουθεί τους Ελληνικούς κανόνες και νόμους. Ο συνάδελφος όπως λέει στο άρθρο του ενοχλήθηκε από δηλώσεις όπως αύτή «Εμείς ήρθαμε να σας δώσουμε λεφτά για να σας ενισχύσουμε και εσείς μας κλείνετε την πόρτα» (http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_9647.html#ixzz0tp3dGDzY) και καλά έκανε, έχει δίκιο!
Θυμίζω ότι το άρθρο τελειώνει με την σκληρή φράση Σε ότι αφορά τα πιο πάνω παράσιτα θα τα τακτοποιήσουμε εμείς, κατά πως ξέρουμε. (αναφέρεται σε όλους αυτούς που κλείνουν λιμάνια δρόμους Ακρόπολη κλπ)

Άρα κανένα πρόβλημα και καμμία αλλαγή στάσης από το taXalia στο θέμα.
Δες και κάποια σχετικά άρθρα μας.

12/07/2010
http://taxalia.blogspot.com/2009/03/blog-post_3370.html

13/07/2010
http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_9960.html

14/07/2010
http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_551.html

Τέλος μην ξεχνάς τον αγώνα που δίνει το taXalia (http://www.parthenon-sculptures.blogspot.com/) για την επιστροφή των γλυπτών με εκατοντάδες σχετικά άρθρα…

Σε ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σου και να είσαι καλά εκεί που είσαι

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη