21 Ιουλ 2010

Παράξενη μνήμη που έχει ο νέο-Έλληνας….

Θα μου πεις είναι η πρώτη φορά που τα κάνουμε ΣΑΛΑΤΑ;

Έτος Γιάννη Ρίτσου ανακηρύχθηκε το 2009 από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά οι εορταστικές εκδηλώσεις… συνεχίζονται και φέτος, που κλείνουν 20 χρόνια από το θάνατό του.
Δεν λέμε ωραίος και αγαπημένος μας ο Ρίτσος, αλλά μήπως από το να γιορτάζουμε το έτος Ρίτσου για δεύτερη χρονιά (!) θα ήταν προτιμότερο φέτος να γιορτάζαμε τα 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα και τα 2500 χρόνια από την θεμελίωση του Παρθενώνα; Νομίζω ότι το δεύτερο θα βοηθούσε και τον τουρισμό μας! Εσείς τι λέτε;

Αλλά αφού δεν κάνουμε το δεύτερο ας απολαύσουμε τουλάχιστον τα υπέροχα ποιήματα του Ρίτσου...

Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 21.00 στο Αττικό Άλσος.

Δυο καταξιωμένοι και αγαπημένοι ερμηνευτές συμπράττουν μαζί μας σε αυτό το αφιέρωμα, ο Παντελής Θαλασσινός και η Αναστασία Μουτσάτσου, ενώ η ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα θα κάνει την αφήγηση μερικών από τα ωραιότερα ποιήματά του.

Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Έμμετρον», η οποία άρχισε να δραστηριοποιείται το 2002, πραγματοποιώντας συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Tο «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ» περιλαμβάνει τα έργα «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ», «ΤΑ 18 ΛΙΑΝΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ», «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ», «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ».

Πληροφορίες – Οργάνωση:
Artway – Τεχνότροπον:Τηλ. 210 5157977, info@liveartway.com


TaXalia.blogspot.com




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη