6 Ιουλ 2010

Όχι άλλη αλληλεγγύη Πρωθυπουργέ μου, Φτάνει πια!

Παπανδρέου: «Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης»

«Στο πλευρό των πολιτών θα βρίσκεται η κυβέρνηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το Ίλιον, όπου προήδρευσε σε κυβερνητική σύσκεψη για την κατάρτιση εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων.

«Η χώρα βρέθηκε σε βαθιά οικονομική κρίση, κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πολύ πιεστικά περιθώρια και βάζουμε τάξη στο χάος, που υπάρχει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής. Είδαμε ότι δεν σεβάστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να προστατεύσουμε επαρκώς τον πολίτη και τους αδύναμους», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «για μας η οικονομική κρίση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύσουμε τους ασθενέστερους, αντίθετα αντιμετωπίζουμε τα θέματα της καθημερινότητας, καθώς πολλά από αυτά δεν απαιτούν μεγάλα κονδύλια, αλλά διαφορετική αντίληψη, ανθρωπιά και ανοιχτό μυαλό».

«Μια ευαίσθητη πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν «δεν υπήρξε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «μπορεί η κρίση να επηρεάζει τις δημόσιες δαπάνες και απαιτείται πολύ προσοχή, πού επενδύουμε το δημόσιο χρήμα».

«Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει προγράμματα για την ομαλή επανένταξη των εξαρτημένων, επανέλαβε παλαιότερη θέση του για διαχωρισμό χρήστη και εμπόρου και τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια στον εξαρτημένο, όχι με ποινικοποίηση του χρήστη, αλλά με συμπαράσταση.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στους τομείς της πρόληψης και της ενημέρωσης, που «πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία» και ανέφερε ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα αυτά είναι σημαντικός.

Παρατήρησε, δε, ότι ο ρόλος αυτός θα αναβαθμιστεί με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», που θα δώσει νέες δυνατότητες για την εκπόνηση νέων προγραμμάτων μακριά από το πελατειακό σύστημα και γι' αυτό ζήτημα.

Πηγή
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη