28 Ιουλ 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Επιστολή στους Προέδρους των Προσφυγικών Σωματείων ανά την Ελλάδα απέστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την οποία τους προσκαλεί να συγκεντρώσουν τα ονόματα των προγόνων τους προκειμένου να τα μεταφέρει για να διαβαστούν στην Παναγία Σουμελά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μετά από 88 ολόκληρα χρόνια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο Α’ θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου, την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο μεγαλύτερο Προσκύνημα του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

Στη γη των Κομνηνών, σε ένα μέρος ευλογημένο, όπου επιβιώνουν ιστορικές μνήμες αιώνων, χιλιάδες συμπατριώτες μας αναμένεται να συρρεύσουν από κάθε γωνιά του κόσμου, τονίζοντας με την παρουσία τους, πως τα παιδιά των προσφύγων δεν παραδίδουν στη λήθη τα Ιερά και τα Όσια της περήφανης Φυλής μας.

Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι σε όλους και όλες εσάς που έλκετε την καταγωγή σας από τις Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού, την Ιωνία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Ανατολική Θράκη και σας καλώ να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω: Να συγκεντρώσουμε τα ονόματα των προγόνων μας που αναπαύονται στα μέρη εκείνα, αυτών που οι ψυχές τους βρίσκονται στα χέρια του Θεού και να τα διαβάσουμε στο Μοναστήρι την ημέρα της Παναγίας, ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη τους.

Να προσευχηθούμε προς Τον «και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχοντα», να τους αναπαύσει «ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος».

Αναλαμβάνω ο ίδιος να μεταφέρω στις 15 Αυγούστου στο Όρος Μελά, στον Πόντο, τα ονόματα των κεκοιμημένων, τα οποία μπορείτε να στείλετε στο γραφείο μου (φαξ: 2310 428329, e-mail: grnom@nath.gr).

Με εκτίμηση,


Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη