12 Ιουλ 2010

H απάντηση της Τουρκίας στην Jennifer Lopez

Ακόμη να πιστέψουν οι Τούρκοι την ακύρωση!

Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών την ακύρωση της συναυλίας της Jennifer Lopez στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η Αμερικανίδα σταρ θα τραγουδούσε σε εγκαίνια ξενοδοχείου στην Κερύνεια στις 24 Ιουλίου, ακύρωσε όμως την εμφάνισή της μετά τις αντιδράσεις δηλώνοντας ότι “ποτέ δεν θα υποστήριζε οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Όπως γράφει το Σάββατο η τουρκική εφημερίδας Hurriyet, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγκιεργκιν σχολίασε την ακύρωση λέγοντας:
“Μήπως η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι αυτή που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ή αυτοί που αφαιρούν από το λαό της ΤΔΒΚ ακόμη και το δικαίωμα να ακούσει μουσική και εμποδίζουν απλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις; Η αντίληψη αυτή προκαλεί σκέψεις, με δεδομένα τα θεμέλια ενός κοινού κράτους στη μελλοντική δημιουργία του οποίου αποσκοπούν οι συνομιλίες για την επίλυση”.

“Πρέπει να στηρίζεται η λύση όχι εμποδίζοντας, αλλά αυξάνοντας τις πολιτιστικές δραστηριότητες που δεν έχουν πολιτική διάσταση. Η παρεμπόδιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη