19 Ιουλ 2010

Έκλεισε το newstime.gr

Στις 12 Ιουλίου, το γνωστό ειδησιογραφικό portal newstime.gr ανακοίνωση τη διακοπή της λειτουργίας του. Σε ανακοίνωσή του ο δημιουργός του Γιώργος Νικολόπουλος εξηγεί τους...

λόγους (εδώ), που δεν είναι άλλοι από τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων.
"Το NewsTime είναι ένα ελεύθερο σάιτ, το οποίο εκδίδεται από ομάδα δημοσιογράφων, με ίδιους πόρους, χωρίς καμία απολύτως εξάρτηση από κανέναν. Αυτή είναι και η δύναμη μας."
έγραφαν οι ιδοκτήτες του και στο τελευταίο κείμενό τους τονίζουν:
"Δύο παράγοντες που δεν ήταν στο χέρι μας έπληξαν καίρια το newstime.gr. Πρώτον και κυριότερο, άλλαξαν δραματικά τα οικονομικά δεδομένα γύρω μας. Όταν ξεκινήσαμε τον Μάη του 2009, η Ελλάδα δεν ήταν σε κρίση, μάλιστα αυτάρεσκα πολλοί έλεγαν πως ο κρατισμός, η βαριά ασθένεια της χώρας ήταν παραδόξως και καταφύγιο από την διεθνή καταιγίδα. Έναν χρόνο μετά, ζούμε ίσως τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 60 ετών. Και οι περισσότεροι ψύχραιμοι αναλυτές θεωρούν πως τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας. Τι διαφήμιση να προσελκύσει ένα μικρό, ανεξάρτητο σάιτ όταν τα διαφημιστικά μπάτζετ κολοσσών τσεκουρώνονται; Πολύ λίγη...Δεύτερον, η αγορά του ίντερνετ όσον αφορά στην ενημέρωση ωρίμασε ξαφνικά τον τελευταίο χρόνο. Ενώ για τουλάχιστον 10 χρόνια τα ενημερωτικά σάιτ ήταν ελάχιστα, ξαφνικά μέσα σε λίγους μήνες εμφανίστηκαν τουλάχιστον 10 καινούργια! Tvxs.gr, protagon.gr, ellispoint.gr, zoomnews.gr, newsit.gr, newsbeast.gr και πολλά πολλά άλλα άρχισαν να διαγκωνίζονται, προσπαθώντας απελπισμένα να αποσπάσουν ένα μικρό κομμάτι της «πίτας» από τα blogs και τα παραδοσιακά πόρταλ, κυρίως εφημερίδων, που ακόμη και αυτά ξύπνησαν και έκαναν lifting στο γερασμένο τους πρόσωπο μετά από 10 χρόνια και πλέον (flash.gr-nooz.gr, in.gr, enet.gr). "
Κι εμείς στο taxalia ρωτάμε ευλόγως:
Και γιατί να κλείσετε, επειδή μειώθηκαν τα διαφημιστικά έσοδα;
Χρειάζεται να έχει διαφημιστική έσοδα κανείς για να γράφει την άποψή του;
Κι εμείς δεν έχουμε έσοδα, αλλά με το μεράκι μας συνεχίζουμε να γράφουμε και να φιλοξενούμε άρθρα και απόψεις. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να κλείνει ένας ιστότοπος. Έτσι κι αλλιώς, αυτή είναι η δύναμη του ιντερνετ: ότι δεν έχει μεγάλα κόστη.
Δεν στοιχίζει δα και εκατομμύρια η συντήρησή του. Μόνο αν βγάζεις φράγκα, λες την άποψή σου; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε το "εμπορικό" σκεπτικό.
Αν έχεις μεράκι, γράφεις.
Βγάζεις -δε βγάζεις φράγκα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη