7 Ιουλ 2010

"Άλλα κόλπα" από το STAR CHANNEL στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Σταρ, να έβαλε λουκέτο στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σταθμού και ν’ απέλυσε, μέσα σε ένα πρωινό, δέκα τέσσερις, μέχρι στιγμής, εργαζόμενους, διαφυλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο τον...

παχυλό του μισθό (γιατί όση μείωση κι αν του έγινε, όπως ισχυρίζεται, ο μισθός του συνεχίζει να είναι παχυλός), κάποιοι όμως προσπαθούν να καλύψουν με κάθε τρόπο το κενό βάζοντας ταφόπλακα στους απολυμένους

Ρωτάμε ευθέως τον κ. Μαλέλη και τον κ. Ανδρεούλη να μας πουν πως, μετά το λουκέτο, απέκτησαν εικόνα και την πρόβαλλαν, από την πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ, από την εμφάνιση της Βίσση σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης και από την πτώση της άμαξας στην παραλία, και πως λογαριάζουν να καλύψουν τα γεγονότα που θα διαδραματισθούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου στην πρεμιέρα γνωστού νυχτερινού κέντρου της Πόλης μας. Εμείς θα είμαστε εκεί για το διαπιστώσουμε και θα καταγράφουμε καθημερινά όλα τα δελτία και τις εκπομπές του ΣΤΑΡ.

Τα παραπάνω καθιστούν ολοφάνερη την πρόθεση των διοικούντων τον τηλεοπτικό σταθμό να αντικαταστήσουν τους απολυμένους με άλλους που η σχέση εργασίας μαζί τους θα είναι ελεύθερη και φθηνότερη ή να προμηθεύονται εικόνες παρασιτικά από τα άλλα παραρτήματα αλλά και από αυτή ακόμα την δημόσια τηλεόραση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην πρώτη περίπτωση η εργασία είναι φθηνότερη γιατί στην πλειοψηφία της είναι ανασφάλιστη και ότι χρησιμοποιούνται για τεχνικοί ανειδίκευτα άτομα χωρίς άδειες και χωρίς ωράρια, στην δε δεύτερη περίπτωση κάποιοι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι - αρχισυντάκτες παραχωρούν αφειδώς και απερίσκεπτα την εργασία άλλων συναδέλφων τους, τεχνικών και δημοσιογράφων για «εξυπηρέτηση» και να δείξουν πόσο καλοί είναι.

Ζητάμε από τις δημοσιογραφικές ενώσεις άμεση παρέμβαση στα μέλη τους που επιδεικνύουν αυτή την συμπεριφορά, και από την διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης να απαγορέψει την παραχώρηση της εργασίας των υπαλλήλων της (που, σημειωτέον, πληρώνει ο Ελληνικός λαός) στις ιδιωτικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Τέλος ρωτάμε για μια ακόμα φορά το Ε Σ Ρ, στο οποίο επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει αυτό το αλισβερίσι και δεν μας απάντησε ποτέ, να μας πει έστω και τώρα πόσο νόμιμο είναι. Εκτός και αν περιμένει τους εργοδότες μας να αλλάξουν την υπάρχουσα νομοθεσία και να τα νομιμοποιήσουν όλα αυτά.

Όσο για την Πολιτεία πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί δεν θα προχωρήσουν σε καμία αλλαγή νόμου πριν μας δεχτούν και ακούσουν και τις δικές μας απόψεις και ότι δεν θα δώσουν το ελεύθερο στους επιχειρηματίες των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης να διαμορφώσουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και στείλουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη