2 Ιουλ 2010

To έγκλημα της μη ύπαρξης διοδίων στην Εγνατία

Καλά ρε, πότε θα ξυπνήσετε και θα βάλετε επιτέλους διόδια στην Εγνατία;
Ενα ακόμη καλοκαίρι φορολογικής αφαίμαξης, αύξησης των τιμών, αύξησης των διοδίων. Κι όχι μόνο αυξήθηκαν τα διόδια σε ποσό, αλλά και σε αριθμό σταθμών.
Τα μαλλιοκέφαλά τους πληρώνουν οι Έλληνες, στα διόδια.
Εκτός από ένα δρόμο: Την Εγνατία. Την οποία...
διασχίζουν όμως περισσότεροι ξένοι από ότι Έλληνες.
Έτσι, η χώρα μας ασκεί μια περίεργη πολιτική. Αντι να μαζέψει κανένα ευρώ από διόδια στην Εγνατία, κόβει μισθούς και επιδόματα.
Εξηγούμαι καλύτερα για όσους θέλουν να λαϊκίσουν με ανοησίες του τύπου "μα, θέλεις να μας βάλουν διόδια και στην Εγνατία;". Ναι, ρε, θέλω!!!
Και μάλιστα πάρα πολύ!
Γιατί το πιό ακριβό έργο της Ελλάδας, που έγινε και γίνεται με τα λεφτά των Ελλήνων και μόνο φορολογουμένων, τον απολαμβάνουν (και τον χαλάνε) εκατομμύρια ξένοι, που διέρχονται από αυτόν και δεν αφήνουν φράγκο ! (..άντε, ευρώ! )
Μα είμαστε τόσο κορόιδα;
Αφού ξέρουμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι, θα τον διασχίσουν από την Ηγουμενίτσα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, χωρίς στάση, χωρίς να γεμίσουν ρεζερβουάρ, αφού έρχονται φουλαρισμένοι και ξαναγεμίζουν μόλις περάσουν το τελωνείο των Κήπων και μπουν σε Τουρκικό έδαφος.
Σε μας αφήνουν φλούδες από καρπούζια και τα ..ούρα τους.
Το ίδιο κάνουν Σέρβοι και Σκοπιανοί. Μάλιστα έχουν φτιάξει ολόκληρα δίκτυα πληροφόρησης, με το που έχει βενζινάδικα της MAKPETROL στην ΠΓΔΜ και πώς μπορεί κάποιος να αποφύγει να βάλει βενζίνη στην Ελλάδα.
Δείτε το:http://www.putovanja.info/forum/topic/1450-kolima-u-grcku/page__st__1845

Άντε, να αποφύγω να σχολιάσω το εθνικιστικό του πράγματος, αυτό που λένε δηλαδή Τούρκοι και Σκοπιανοί ("μη βάζετε βενζίνη στην Ελλάδα, μην αφήνετε ούτε ένα ευρώ στους Έλληνες"). Να δεχθώ ότι είναι λίγοι αυτοί και οι πολλοί λειτουργούν με μόνο κριτήριο την τσέπη τους και φουλάρουν στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία, που είναι πιό φθηνά. Κοιτάνε το συμφέρον τους.

Εμείς γιατί δεν το κοιτάμε;

Χωρίς να επιβαρυνθεί κι άλλο η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή. Υπάρχουν τρόποι και διόδια να μπουν και να μην πονέσει η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή! Όπως π.χ. να μειωθεί η τιμή του καυσίμου κατά 5-6 λεπτά και να μπουν 3-4 διόδια στην Εγνατία, όπου η τιμή θα είναι 5 ευρώ η διάβαση (ναι, τόσο πολύ!), αλλά θα υπάρχει έκπτωση σε όσους βάλουν μηχανάκι (ΤΕΟ-pass κλπ), της τάξης του ...80%!
Ώστε να πληρώνουν λίγα οι ντόπιοι που πηγαινοέρχονται τακτικά και πολλά οι ξένοι, που περνάνε μια φορά το χρόνο.

Όσοι ταξιδεύον ή ταξίδευαν στην Κεντρική Ευρώπη με νταλίκα, ξέρουν ότι θέλεις τα μαλλιοκέφαλά σου, για να διασχίσεις την Αυστρία π.χ.

Εδώ, έρχονται καραβάνια ολόκληρα, με υπέρβαρες νταλίκες από τη Βουλγαρία, περνάνε τράνσιτ όλη την Εγνατία σε 5-6 ώρες, χωρίς να αφήσουν δεκάρα τσακιστή (αφού δεν έχουμε ούτε καν ένα σταθμό αναψυχής!) και αποβιβάζονται στην Ιταλία, όπου αρχίζει το "ξήλωμα", οι ανεφοδιασμοί, τα ξενοδοχεία κ.λ.π. Εκεί αφήνουν φράγκα.

Τους μαλάκες παριστάνουμε; Είναι δυνατόν ρε άχρηστοι, κοιμισμένοι Υπουργοί να αφήνετε τόση κίνηση ανεκμετάλλευτη;

Να μας μένει μόνο το κατούρημα του Βούλγαρου νταλικέρη στις πρόχειρες τουαλέτες και να μην μπορούμε να του πάρουμε ούτε ένα ευρώ, την ώρα, που για να διασχίσεις τη Βουλγαρία, πρέπει να δώσεις καμιά πενηντάρα σε "μπαξίσια" ;

Μυαλό θέλει;;;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη