10 Αυγ 2010

Πού το πάει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, μετά την απόλυση του Σήφη Πολυμίλη;

Μετά από 30 και πλέον χρόνια στην “Ελευθεροτυπία” ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Σήφης Πολυμίλης αποτελεί από χθες παρελθόν για την εφημερίδα. Η απόφαση για την αποχώρησή του ελήφθη από την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου.
Αυτό, για μας που διαβάζουμε τις περισσότερες εφημερίδες ήταν αναμενόμενο. Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αλλάζει ύφος τον τελευταίο καιρό (προς το καλύτερο), μιας και ο εθνομηδενισμός και ο ανθελληνισμός, που ξεχείλιζε στο παρελθόν απο τις σελίδες της, δεν είναι πια της μόδας. Κι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην κυκλοφορία της. Φαίνεται πως ... η εφημερίδα προσπαθεί να απογαλακτιστεί από τα "ιδρύματα", που φλομώνουν με εκατομμύρια κάποιες "πένες" για να χαρακτηρίζουν τους έλληνες "ελληναράδες", "εθνικιστές" και άλλες μπαρούφες, που πλέον μόνο γέλιο προκαλούν.
Κάποτε ήταν της μόδας να ετεροπροσδιορίζεται κανείς ως "προοδευτικός" χαρακτηρίζοντας με ελιτίστικη διάθεση όλους τους άλλους, την "πλέμπα", ως εθνικιστές. Αλλά το πολύ το "Κύριε Ελέησον", δηλαδή τον ελιτισμό των διανοούμενων τίποτα, το βαριέται κι ο παπάς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη