4 Αυγ 2010

Χτίζουν οι Ισραηλινοί, γιγαντιαίο αντι-πυρηνικό καταφύγιο;

Με αφορμή σχόλιο αναγνώστη είπαμε να το ψάξουμε λίγο.
Δεν βρήκαμε σε καμιά έγκυρη ιστοσελίδα, σχετική είδηση που να επιβεβαιώνεται, αν και δεν θα ήταν κακό, ούτε παράξενο. Δικαίωμα στην εθνική άμυνα έχουν όλες οι χώρες.
Για την ιστορία, υπάρχει μόνο ένα...

έγκυρο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα israeltoday, το οποίο αναφέρεται σε δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων και λέει:
Yediot also reported that several years ago the Israeli government began construction on a massive nuclear bunker in the hills outside Jerusalem. That facility is expected to be completed by 2011, and will be accessible via a tunnel that leads from the government center in downtown Jerusalem.
Αυτό είναι της 20-12-2007.
Η ιστορία φαίνεται να ξεκίνησε από εδώ, όπου ως πηγή αναφέρεται το έγκυρο ANSAMED, μόνο που το link στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων δεν δουλεύει και η έρευνά μας στον ιστότοπό του, απέδειξε ότι κάθε σχετική είδηση έχει διαγραφεί.
Στο youtube υπάρχει το παρακάτω βιντεάκι, με (υποτιθέμενα;) πυρηνικά καταφύγια που χτίζει η εταιρεία Terravivos (το site της έχει ενδιαφέρον), αλλά αφορά τις ΗΠΑ

Γενικώς η όλη ιστορία δεν έχει αποδείξεις, αν και το σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι αξιοπερίεργο, που πρέπει να απασχολεί τους συνωμοσιολόγους. Δικάιωμα κάθε κράτους, αλλά και υποχρέωσή του είναι να προστατεύει τις ζωές των υπηκόων του με κάθε πρόσφορο μέσο. Δεν βλέπουμε τίποτε το αξιοπερίεργο, ούτε πιστεύουμε ότι οι Ισραηλινοί παίρνουν στα πολύ σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Ιράν, που μάλλον θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, έχοντας απέναντί του το σύνολο σχεδόν των χωρών του ΟΗΕ.
Καλό θα ήταν βέβαια να μην είχε κανείς πυρηνικά όπλα, ούτε η Ρωσία, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το Ισραήλ, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη