18 Αυγ 2010

Πέντε χρόνια θα χρειαστεί το Πακιστάν να αποκατασταθεί από τις πλημμύρες

Ο πρεσβευτής του Πακιστάν στα Ηνωμένα Εθνη δήλωσε ότι θα χρειαστούν δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της χώρας του, που έχει καταστραφεί από πλημμύρες, περιλαμβανομένων 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν και μόνον.
Μιλώντας στη Γενεύη την Τρίτη, ο πρέσβης Ζαμίρ Ακράμ προέβλεψε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για την αποκατάσταση της ομαλότητας από τις πλημμύρες.
Όπως ο ίδιος τόνισε μια περιοχή 132 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου στο μέγεθος της Αγγλίας, έχει καλυφθεί από νερό, και 10 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών έχουν καταστραφεί. Ο κύριος Ακράμ επεσήμανε ότι οι πλημμύρες θα οδηγήσουν σε μεγάλη έλλειψη τροφίμων, ανεργία και φτώχια.
Επίσης την Τρίτη, τα ΗΕ ανέφεραν ότι η μεγάλη πλειοψηφία από τα 20 εκατομμύρια πακιστανών που επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες δεν έχουν λάβει ακόμα ανθρωπιστική βοήθεια. Οι αρχές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η αυξημένη οργή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της καταστροφής θα προκαλέσει αναταραχή στη χώρα.
Ο Ακράμ έκανε έκκληση για περισσότερη διεθνή βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες εκατομμυρίων πακιστανών των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.
http://www1.voanews.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη