17 Αυγ 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος:"Υπεξαίρεση από την κυβέρνηση..."

Η Κυβέρνηση δυστυχώς άρχισε από τον Ιανουάριο του 2010 να υπεξαιρεί θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ακριβώς έκανε και πριν 10 χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης ενώ το 2009 κατεβλήθησαν από θεσμοθετημένους πόρους 78 εκατομμύρια ευρώ, φέτος θα καταβληθούν μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ!
Θα υπάρξει δηλαδή μία μείωση της τάξεως του 40% και το ύψος των υπεξαιρεθέντων μόνον για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και μόνον για το 2010 θα φθάσει το ύψος των 28 εκατομμυρίων ευρώ!…
Παρά τον οικονομικό αυτό στραγγαλισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ...

Δήμος Θεσσαλονίκης με πολύ νοικοκυρεμένη διαχείριση των οικονομικών του, πληρώνει κανονικά τους 4.500 εργαζόμενους σε αυτόν, πληρώνει κανονικά την Εφορεία, το ΙΚΑ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις ΔΕΚΟ, εκτελεί εκατοντάδες έργα στα 5 Διαμερίσματά του, προσφέρει πολιτισμό και κοινωνική πολιτική στους συμπολίτες μας, ξεπλήρωσε το νέο μας Δημαρχείο καταβάλλοντας 6,5 εκατομμύρια ευρώ, οι Δημοτικές του Επιχειρήσεις δεν χρωστούν απολύτως τίποτε και έχει και στο Ταμείο του 10 εκατομμύρια ευρώ!
Όταν άλλοι μεγάλοι Δήμοι κηρύσσουν στάση πληρωμών ή σπεύδουν να δανειστούν – δικαιολογημένα βεβαίως λόγω της κυβερνητικής πολιτικής – ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωράει χωρίς κανένα οικονομικό πρόβλημα!
Αυτός είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη