20 Αυγ 2010

Ωραία πρωτοβουλία! Κοινωνικό φαρμακείο

Πρωτοπορούν στο Κιλκίς και μπράβο τους!

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΗΛΙΑΚΟΣ» στην πόλη του Κιλκίς, επί της οδού Σπάρτης 13.
Οι πολύμηνες προσπάθειες των παραπάνω φορέων είχαν σαν αποτέλεσμα την....

ολοκλήρωση των διαδικασιών και των εργασιών του Κ.Ι.Φ, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από το μήνα Σεπτέμβριο 2010.
Το έργο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συνδρομή της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς, του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς. Στην κατασκευή του έργου συνέβαλαν αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες και τεχνικοί, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τις προσφορές και τις υπηρεσίες τους.
Η κοινωνική ευαισθησία των παραπάνω φορέων και όσων συνέβαλαν για την κατασκευή του έργου, δίνει τη δυνατότητα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης σε μια σειρά συμπολιτών μας, και όχι μόνο, οι οποίοι για τον οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται στο περιθώριο της ζωής. Η αλληλεγγύη της κοινωνίας και των φορέων της στους αδυνάτους δείχνει το βαθμό συνειδητοποίησης των προβλημάτων που δημιουργούνται από την αδυναμία της πολιτείας να δώσει λύση στα προβλήματα αυτών των κοινωνικών ομάδων.
Η αυτοοργάνωση των φορέων του τόπου μας, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη λειτουργία αυτού του κέντρου, ανοίγει νέους δρόμους και θα λειτουργήσει ως πρότυπο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες άλλων Δήμων και κοινωνικών φορέων. Ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η εθελοντική προσφορά ιατρών, φαρμακοποιών και συμπολιτών μας, για τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες τους, δείχνει επίσης το περίσσευμα ανθρωπιάς και πνεύματος συμπαράστασης στους έχοντες ανάγκη.

Περισσότερα, εδώ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη