13 Αυγ 2010

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ MORELAND ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ

Την ομογενή Δήμαρχο του Moreland της Μελβούρνης Στέλλα Καρυοφυλλίδου, συνοδευόμενη από τον π. Πρόεδρο Θεσσαλονικέων Μελβούρνης «Λευκός Πύργος» Παύλο Μαυρουδή, δέχθηκε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης χθες Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010, στις 10.00 το πρωί, στο γραφείο του στη Νομαρχία, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και διμερούς συνεργασίας, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ελληνική Ομογένεια και την ενίσχυση των σχέσεων με τη...

μητρόπολη Ελλάδα.

Ο Νομάρχης μίλησε με θερμά λόγια για την προηγούμενη επίσκεψή του στην Αυστραλία το Νοέμβριο του 2008 και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους ομογενείς για την ευγενική φιλοξενία. Επίσης, συζήτησε με τη Δήμαρχο του Moreland σχετικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ αντάλλαξε μαζί της απόψεις για θέματα οργάνωσης και ανάπτυξης στους ΟΤΑ.

Η Δήμαρχος του Moreland ευχαρίστησε το Νομάρχη για την πρωτοβουλία του να τοποθετηθεί μαρμάρινη αναθηματική στήλη με το Μ. Αλέξανδρο και τον Αγ. Δημήτριο στον ελληνικό δρόμο Lonsdale Street της Μελβούρνης, την οποία δώρισε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης προς τους πολίτες της Μελβούρνης για τα 24 χρόνια της αδελφοποίησης των πόλεων Θεσσαλονίκης – Μελβούρνης, παρουσία του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη.

Ο Νομάρχης χάρισε στη Δήμαρχο του Moreland ένα αργυρό πρόπλασμα του Λευκού Πύργου και το φωτογραφικό λεύκωμα «Αναμνήσεις από την παλιά Θεσσαλονίκης». Η κ. Καρυοφυλλίδου ανταπέδωσε τη χειρονομία, δωρίζοντας στο νομάρχη αναμνηστικά από το Δήμο του Moreland, καθώς και μία μινιατούρα τραμ, που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της Μελβούρνης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη