29 Σεπ 2010

Και όμως υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας για το χρηματιστήριο!

7 ΛΟΓΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Μπορεί τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη να μην ήταν και τόσο θετικά, ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε τους χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράψουν και πάλι κέρδη. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τις μετοχές να συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις και πόσο θα κρατήσει; Αναλυτές και οικονομολόγοι μας δίνουν επτά λόγους για να συνεχίζουμε να χαμογελάμε, αφού πιστεύουν πως οι μετοχές πρόκειται να συνεχίσουν να μας χαρίζουν κέρδη!

Πρώτα από όλα, τα διευθυντικά στελέχη επιδεικνύουν μεγάλες ηγετικές ικανότητες και έχουν εφαρμόσει επιχειρηματικές στρατηγικές που έχουν φέρει αποτελέσματα και ιδιαίτερα στις μετοχές τεχνολογίας.

Δεύτερον, οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως το κλίμα στην στεγαστική αγορά αποκαθίστανται και οι τιμές κατοικιών θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται, προβλέποντας πως δεν θα υπάρξουν νέα χαμηλά.

Τρίτον, οι αναλυτές πιστεύουν πως οι εκλογές του Νοεμβρίου θα ευνοήσουν το κλίμα, αφού πιστεύεται πως Ρεμπουπλικανοί θα κερδίσουν έδαφος και αυτό είναι κάτι που αρέσει στις αγορές.

Τέταρτον, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν πέφτουν όσο είχαν προβλέψει οι αναλυτές και στην πραγματικότητα η ευρωπαϊκή κατάρρευση δεν συνέβη ποτέ! Οπότε, το γεγονός αυτό λειτουργεί πολύ θετικά στο κλίμα. Αξίζει, πάντως να σημειωθεί πως οι "καταστροφολόγοι" δεν έχουν πάψει ακόμα και τώρα να επιμένουν στις εκτιμήσεις τους.

Πέμπτον, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα στον κλάδο της τεχνολογίας αφού οι επιχειρήσεις σε αυτό τον τομές σημειώνουν μεγάλα κέρδη διεθνώς και τα στοιχεία τους είναι συνεχώς βελτιωτικά.

Έκτον, οι μακροχρόνιες προβλέψεις δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία, η μεγαλύτερη του κόσμου, θα σημειώσει σημαντική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργούν. Πιο ευχάριστα νέα για τις αγορές δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν!

Έβδομον και σημαντικότερο, το ράλι πρόκειται να συνεχιστεί, καθώς τα ομόλογα, πλέον, είναι μια πολύ κακή επένδυση στρέφοντας τους επενδυτές σε άλλα καταφύγια, όπως είναι και οι μετοχές.


Επιμέλεια: Ελένη Στεργίου
http://www.axiaplus.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη