5 Σεπ 2010

Καμίνης στην Αθήνα, Μπόλαρης στην Κ.Μακεδονία, Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι για τις αυτοδοιηκητικές εκλογές στις 12 από τις 13 περιφέρειες και σε πέντε δήμους.
Έτσι λοιπόν έχουμε....
...
Καμίνης στην Αθήνα - Μπουτάρης (δήμο Θεσσαλονίκης) και Μάρκος Μπόλαρης (για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)


Ο Γιώργος Καμίνης θα είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθήνας, ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά και ο Γιάννης Μπουτάρης για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Στο δήμο Ρόδου υποψήφιος θα είναι ο Στάθης Κουσουρνάς, και στο δήμο Πάτρας ο Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Ο Θανάσης Τσούρας, ανακοίνωσε και τους υποψηφίους στις 13 περιφέρειες

Αττική: Γιάννης Σγουρός
Κεντρική Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης
Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Άρης Γιαννακίδης
Δυτική Μακεδονία: Γιάννης Παπαιορδανίδης
Ηπείρου: Βαγγέλης Αργύρης
Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας
Δυτική Ελλάδα: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεά Ελλάδα: Κλέαρχος Περγαντάς
Πελοπόννησος: Πέτρος Τατούλης (με το συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος")
Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής
Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης

Δεν ανακοινώθηκε ο υποψήφιος για τα Ιόνια Νησιά. Ο κ. Τσούρας, είπε ότι η ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε πως το πρόσωπο έχει επιλεγεί και προέρχεται από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται γαι τον καθηγητή Ηλία Μπεριάτο.

Η αντίδραση της ΝΔ

"Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Προσθέτει πως "προφανώς, προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως - όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο".

Σχόλια ΚΚΕ - ΣΥΝ

«Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια» δήλωσε ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. «Είναι ευτύχημα για το λαό που μπορεί να στηριχθεί στο ΚΚΕ. Σε συμπόρευση μαζί του μπορεί να αποκρούσει τα χειρότερα που του φέρνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να αλλάξει τα πράγματα προς όφελός του» πρόσθεσε ο κ. Σοφιανός.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου δεν χάραξε νέους δρόμους, δεν άνοιξε τις πόρτες σε νέες ιδέες αλλά υιοθέτησε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες και ταξικές πολιτικές σε βάρος της κοινωνίας, έτσι ώστε δύσκολα μπορεί κανείς σήμερα να διακρίνει ποια είναι η Δεξιά παράταξη.-

Η Δημοκρατική Αριστερά για την υποψηφιότητα Καμίνη

Η οργάνωση Αθήνας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα η υποστήριξη της υπερκομματικής υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, όπως έγκαιρα είχε προτείνει το κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Τώρα ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Αθήνας, για να ηττηθεί η σημερινή δημοτική αρχή που συσσώρευσε μόνο μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στην πόλη, για μια νέα και ουσιαστική σχέση των πολιτών με τον Δήμο.

Τώρα, η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη είναι υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών.


http://www.skai.gr/news/politics/article/151289/anakoinothikan-oi-ypopsifiotites/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη