Ανέλαβε ο Νίκος Χατζηνικολάου

6 Σεπ 2010

Θα τολμούσατε τέτοια ανάκριση κ.Χατζηνικολάου, στον Κώστα Μπακογιάννη, π.χ.;
Όχι θα τον άφηνε! Όπως ήταν αναμενόμενο (κερδίσαμε σχετικό στοίχημα!), ο Νίκος Χατζηνικολάου, θα αναλάμβανε τη "βρώμικη δουλειά" της αμαύρωσης της εικόνας του Βασίλια Κικίλια, που κέρδισε τις εντυπώσεις, νωρίτερα σήμερα.
Με το γνωστό -ενοχλητικότατο- για κάθε σώφρονα άνθρωπο- υφάκι "τώρα θα σου δείξουμε εμείς μικρέ", ανακρίνει...

(και οι λοιποί μονόχνωτοι γερασμένοι και γερασμένες στο γερασμένο δελτίο του ΑΛΤΕΡ), έναν άνθρωπο, που εγκλημάτισε, όντας νέος και μη φέρων επίθετο όπως Παπαδρέου, Μητσοτάκης, Καραμανλής, να θελήσει να γίνει περιφερειάρχης Αττικής.
Χωρίς να είμαι Ν.Δ. , χωρίς να ψηφίζω στην Αθήνα, ακόμη κι αν ήμουν εγγονός του Στάλιν, θα ψήφιζα δαγκωτό Κικίλια και δεν με ενδιαφέρει σε ποιό κόμμα είναι το παιδί.
"Κικίλια , Κικίλα, φέρτους τη δυσκοίλια" !
Η ενόχληση των δυσκοίλιων είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να ψηφίσουμε κάποιον.
Και, όχι ρε σεις! Ξυπνήσαμε. Δεν κάνουμε τις επιλογές μας με βάση επιδόσεις σε εχθρικά ΜΜΕ.
...
και μόλις είδα κι ένα σχετικό άρθρο στο www.olympia.gr

Καλή επιτυχία Βασίλη Κικίλια
Γράφει η Ευτυχία

Δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά υποψιάζομαι οτι είσαι ένας απο μάς. Κάποιος που δεν επένδυσε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ως μαιντανός κι έτσι ίσως να μην τα καταφέρνει και τόσο καλά μπροστά στους μισθοσυντήρητους της τηλεοπτικής διαπλοκής.Κάποιος που σπούδασε και δούλεψε και δεν έπιασε στασίδι έξω απο τα πολιτικά γραφεία για να προωθηθεί.
Βέβαια, οι Ελληνες επειδή προφανώς πάσχουμε από το “σύνδρομο της Στοκχόλμης” σύμφωνα με το οποίο το θύμα εξαρτάται απο τον θύτη σε βαθμό που να νιώθει ερωτευμένο μ αυτόν, συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε και να ψηφίζουμε τους θύτες μας. Ανθρώπους που μας λήστεψαν, που μας ξεφτίλισαν, που έφεραν τον Φόβο στα σπίτια μας, συνεχίζουμε να τους αποδεχόμαστε και να τους καμαρώνουμε για την ευφράδεια στα πρωινά και βραδινά παράθυρα. Ανθρώπους που ακόμα κι αν δεν μας έκλεψαν, είναι σίγουρα αποτυχημένοι γιατί διαχειρίστηκαν την Χώρα μας με καταστροφικά αποτελέσματα.Ενω τους αγωνιστές της ζωής, τους πεντακάθαρους, αυτούς που αξίζει να τους δώσουμε μια ευκαιρία, τους απορρίπτουμε γιατί τους “τάπωσε” ένα παπαγαλάκι της Σημενς.
Ετσι ο Αδωνις, ο Πάγκαλος, ο Καρατζαφέρης και άλλοι “σταρ” των ΜΜΕ είναι ικανοί, επειδή έχουν τηλεοπτική άνεση, ενω οι άλλοι, οι αγωνιστές της ζωής αυτοί που δεν βρίσκουν χρόνο ούτε να δούν τηλεόραση αφού δουλεύουν συνεχώς, “δεν κάνουν” επειδή τους σνομπάρει ένας αγράμματος δημοσιογράφος-σταρ.

Καλή επιτυχία, Βασίλη. Γιατί η εκλογή σου, θάναι η νίκη όλων μας.”
Share

4 σχόλια:

 1. Μην κρίνεται έναν άνθρωπο θετικά, απλά και μόνο επειδή δεν γνωρίζετε σχεδόν τίποτα γι'αυτόν! Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε αξιόλογο κάποιον που μας φαίνεται να είναι εκτός συστήματος. Τί συμβαίνει όμως ακόμα και σε τίμιους και ικανούς ανθρώπους όταν εισέρχονται σε ένα διεφθαρμένο σύστημα? Μήπως πρέπει να ξεφύγουμε από την αναζήτηση τον πιο ικανών ανθρώπων, αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια με τραγικά αποτελέσματα και να στραφούμε στην ουσία του προβλήματος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @megalos

  Έχεις απόλυτο δίκιο... Εγώ προσωπικά βρίσκω την φράση... Ακραία ή Ανώριμη!

  "Χωρίς να είμαι Ν.Δ. , χωρίς να ψηφίζω στην Αθήνα, ακόμη κι αν ήμουν εγγονός του Στάλιν, θα ψήφιζα δαγκωτό Κικίλια και δεν με ενδιαφέρει σε ποιό κόμμα είναι το παιδί."

  Αν φτάσουμε στο σημείο να ψηφίζουμε κάποιον επειδή απλά... δεν είναι έμπειρος στο αντικείμενο που καλείται να ασχοληθεί (επειδή όλοι οι «έμπειροι» δεν μας ικανοποίησαν), χωρίς καν να μας ενδιαφέρει το αν μας αντιπροσωπεύει ιδεολογικά ή όχι, τότε νομίζω έχουμε φτάσει στα όρια της παρακμής ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το συμπέρασμα λοιπόν που βγάζουμε είναι ότι, στην Ελλάδα, αυτοί που έχουν γνώση και εμπειρία σε ένα αντικείμενο δεν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική και να μπούνε σ' αυτό το σάπιο, ελληνικό, πελατειακό σύστημα. Οπότε μένουμε με αυτές τις δύο κατηγορίες "πολιτικών" για τις οποίες συζητάμε. Τους παλιούς, δοκιμασμένους και αποτυχημένους από τη μία, και τους νέους, "άφθαρτους", ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, τηλεορασάκηδες από την άλλη. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το συμπέρασμά σου εξαρτάται από μια παράμετρο. Αν η πολιτική είναι σε ακμή ή σε παρακμή.

  Στην εποχή μας είναι σε παρακμή, άρα αυτό που λες ισχύει, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις - έμπειρους και γνώστες που όμως:
  1. Μπορεί να είναι επιτυχημένοι
  2. Μπορεί να είναι ιδεολόγοι ή σίγουροι για τον εαυτό του και να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τη χώρα.

  Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ή θα επιλέξεις ένα έμπειρο αλλά αποτυχημένο ή έναν άπειρο... Τι να πω. Αν όλοι οι έμπειροι έχουν αποτύχει, οι πιθανότητες να πετύχει ο άπειρος είναι σχεδόν μηδαμινές.. ..Το κακό με τον άπειρο, είναι ότι λόγο απειρίας, θα εξαρτάται καλά μεγάλο ποσοστό από το κόμμα του στις αποφάσεις - που - αν λάβουμε υπόψιν το κομματικό παράγοντα - αυτός κάνει όλους τους άπειρους νέους, έμπειρους αποτυχημένους... Από την άλλη μια λογική θέση είναι ότι ο "έμπειρος" λόγο της αποτυχίας του είναι ακόμα πιο "έμπειρος" και γνωρίζει τα λάθη του, επομένως μπορεί ίσως να αλλάξει κάτι - ειδικά όταν έχει δεσμευτεί σε κάποια σημαντικά πράγματα με άλλους...

  Στην τελική, με τον άπειρο, οι πιθανότητες είναι μικρές για επιτυχία. Με τον έμπειρο οι πιθανότητες εξαρτώνται: α. από την εμπειρία του, β. από το αν πραγματικά νοιάζεται ή αν θέλει την καρέκλα - χαρακτήρα του.

  Κατ' εκτίμηση, και στις 2 περιπτώσεις οι πιθανότητες για επιτυχία είναι μικρές, αλλά κάπως μεγαλύτερες για τον έμπειρο αποτυχημένο παρά για τον άπειρο νεό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη