1 Σεπ 2010

Ένας λόγος που χαίρομαι για την ΔΕΘ

Η ΔΕΘ πλησιάζει και η πόλη θα γίνει για κάποιες μέρες το επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Επίσημοι, παραεπίσημοι, βοηθοί επισήμων και λοιποί κοστουμαρισμένοι θα βρεθούν στην έκθεση να μοιράσουν πάλι υποσχέσεις και από κάτω το κοινό τους(όσοι έχουν συμφέροντα από αυτόν το πολιτικό κόσμο) να τους χαιρετάει, να στριμώχνεται για μία χειραψία και μια φωτογραφία. Η συγκυρία των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης θα...

εντείνει περισσότερο το αλισβερίσι, τις συνδιαλλαγές για τα χρίσματα και τις υποψηφιότητες.
Δεν χαίρομαι για τα ψεύτικα λόγια των παροχών και της δήθεν κοινωνικής πολιτικής που φέτος μάλλον δε θα ακουστούν καν.
Δεν χαίρομαι φυσικά για τα νέα οικονομικά μέτρα που θα εξαγγελθούν ώστε το κράτος να βάλει ακόμη βαθύτερα το χέρι του στην τσέπη μου.
Δεν χαίρομαι που στην πόλη μου θα γίνει ακόμη πιο έντονο το κυκλοφοριακό πρόβλημα καθολη τη διάρκεια της έκθεσης.

Χαίρομαι μόνο για ένα πράμα. Το έχω συνδυάσει με τη ΔΕΘ.
Μια φορά το χρόνο και χάρη της έκθεσης καθαρίζουν την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Ήδη συνεργεία έχουν κόψει τα αγριόχορτα, έχουν καθαρίσει κάπως τα σκουπίδια που εμείς οι νεοέλληνες πετάμε και έχουν κάπως επιμεληθεί το όποιο πράσινο υπάρχει στο διαχωριστικό διάζωμα της περιφερειακής. Πρέπει όμως να φτάσει η έκθεση για να γίνει αυτό?Μέχρι πριν λίγες μέρες χώματα υπήρχαν αριστερά και δεξιά και στις δυο κατευθύνσεις του δρόμου, τα χόρτα φύτρωναν ακόμη και σε ορισμένα σημεία της ασφάλτου, ενώ παντού υπήρχαν απορρίμματα. Μου θυμίζει νοοτροπία παλιότερων εποχών του τύπου "κάνουμε μπάνιο δυο φορές το χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα" ή των δουλοπάροικων που καθαρίζουν το σπιτικό τους όταν είναι να έρθει κάποιος άρχοντας.
Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα της περιφερειακής, δήμοι, νομαρχία, περιφέρεια, ή υπουργείο. Δε με ενδιαφέρει. Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτή τη νοοτροπία. Να περιμένω τη ΔΕΘ για να καθαριστεί η περιφερειακή. Δηλαδή αν για κάποιο λόγο δεν γίνει μια χρονιά η ΔΕΘ θα μας φάνε τα αγριόχορτα. Και η όπιοια καθαριότητα είναι για τα όσα πιάνει το μάτι μόνο. Πρέπει να βλέπω ακόμη και ένα χρόνο μετά την Άντζελα με το Λεπα που έκαναν πρόγραμμα στο τάδε κέντρο τον Ιανουάριο?
Και δεν είναι μόνο η περιφερειακή. Χειρότερη είναι η κατάσταση στην παλιά γέφυρα του Γαλλικού ποταμού. Εκεί δεν υπάρχει καμιά φροντίδα. Δεν τους πιάνει εκεί η ΔΕΘ και κοντεύουν να βγουν δέντρα στο δρόμο. Το πιο βρώμικο πάντως σημείο με διαφορά είναι το τελευταίο πάρκινγκ με κατεύθυνση για Θεσσαλονίκη πριν τα διόδια των Μαλγάρων. Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να αντέξει πέντε λεπτά εκεί την μπόχα από τα κόπρανα και τα ούρα. Μπορεί να μου κακοφαίνεται και να διαφωνώ με τα ιδιωτικά διόδια αλλά εκεί που συντηρούν έχουν καθαρά πάρκινγκ σχετικά(σχετικά γιατί ο νεοέλληνας είναι ανίκητος και μπορεί να έχει 3 κάδους μπροστά του αλλά αυτός πάλι κάτω να πετάξει τα σκουπίδια). Εκεί στα Μάλγαρα αφού πάρεις μια βαθιά ανάσα μέσα από το αμάξι για βγεις έξω στο τέλος μπορεί να σιχαθεις να ανοίξεις τον κάδο από τη μπίχλα που έχει πάνω.

Έχουμε ότι μας αξίζει μάλλον...

Μάυρα σύννεφα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη