17 Σεπ 2010

Μάρκος Μπόλαρης: "Καθαρά πολιτικές οι εκλογές για την Περιφέρεια"

Την πρώτη του επίσκεψη στη Βέροια και την Ημαθία ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο πρώην υφυπουργός συνόδευσε την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και αμέσως μετά πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, γύρω από την υποψηφιότητά του.

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο κ. Μπόλαρης... χαρακτήρισε τις περιφερειακές εκλογές «καθαρά πολιτικές». Πρόσθεσε ότι αποτελούν πρόκληση διότι το νέο μοντέλο διοίκησης θα δημιουργήσει ισχυρή Περιφέρεια και Δήμους. «Σήμερα δυστυχώς έχουμε το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας ότι ο Καλλικράτης ουσιαστικά αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνάται η χώρα, διότι πλέον θα υπάρχει ισχυρή αιρετή περιφερειακή διοίκηση, ενώ θα υπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης.

«Να δημιουργήσουμε ένα τροχό ανάπτυξης»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ανάπτυξης, η ανεργία και η υποαπασχόληση, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τροχό ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ακόμη ότι το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι ισχυρό και ποιοτικό. «Θα πρέπει να συμμετέχουν οι καλύτεροι των κοινωνιών και όχι «μπαζώματα»,δήλωσε.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Μπόλαρης δεν ανακοίνωσε ονόματα υποψηφίων, αλλά στην αίθουσα ήταν παρόντες η Θούλη Σιδηροπούλου, ο Δημήτρης Μούρνος, ο Γρηγόρης Μαρκοβίτης και η Αντωνία Χαρίση. Πάντως, όπως τόνισε, από την Ημαθία θα συμμετάσχουν επτά υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κι ένας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης. Όσον αφορά το πρόγραμμα, ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι έχει συσταθεί επιτροπή που θα το συντάξει και θα παρουσιαστεί σύντομα.

«Βάζουμε τέλος σε διαχειριστικές και αδιαφανείς πρακτικές»
Στη συνέχεια δήλωσε ότι μπορεί να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. «Έχουμε προτάσεις για την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα δίκτυο διαπεριφερειακών και διεθνών σχηματισμών που θα αναδείξουν τις τοπικές ιδιοτυπίες και την τουριστική δυναμική», είπε.

Τόνισε ακόμη ότι στο προηγούμενο διάστημα διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα, ουσιαστικές αρμοδιότητες σε θέματα ανάπτυξης και ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί που θα θεμελιώσουν τις προοπτικές ανάδειξης της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως κέντρου τεχνολογικής ανάπτυξης και εγκατάστασης επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας κάτω από την ομπρέλα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.
«Η εμπειρία μου από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (αντιδήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος), στο Κοινοβούλιο (με συνεχόμενες θητείες) και η κυβερνητική θητεία μου ως υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνιστούν μια πολιτική σκευή που ανταποκρίνεται στις αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μόνο με την αλλαγή επιπέδου σχεδιασμού και στρατηγικής θα αποδεσμευτούμε από διαχειριστικές πρακτικές που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και αδιαφανείς» κατέληξε ο κ. Μπόλαρης.

Απάντηση σε ερώτηση της « http://www.μaknews.gr/ »
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση της «Μ» και σχολιάζοντας το επικοινωνιακό προφίλ του Παναγιώτη Ψωμιάδη δήλωσε τα εξής: « «Οι αρχαίοι λέγανε «ουκ εν τω πολλώ το εύ», δεν έχει πάντα σημασία το επικοινωνιακό προφίλ ενός ανθρώπου αν δεν περιέχει και ουσία. Δεν θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας με επικοινωνιακά τρυκ και συνεχείς εμφανίσεις στην πρωινή ζώνη των καναλιών».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη