6 Σεπ 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΟ "taxalia"


Πώς λάβατε την απόφαση να δεχτείτε την πρόταση που σας έγινε και να συμμετέχετε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης στις περιφερειακές εκλογές ; Με την απόφασή σας αυτή εγκαταλείπετε την κεντρική πολιτική σκηνή ;

Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση που μου έγινε γιατί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη θα μπορέσω να παράγω έργο για το νομό της Θεσσαλονίκης και να λειτουργήσω με τρόπο χρήσιμο για τον τόπο μου. Μέσα από τον Καλλικράτη μεταφέρονται ουσιαστικές αρμοδιότητες, από την Κυβέρνηση στις Περιφέρειες, εφαρμόζοντας στην πράξη την περιφερειακή

ανάπτυξη. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δε θεωρώ ότι εγκαταλείπω την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ότι γίνομαι συμμέτοχος σε μία νέα σελίδα που ανοίγει για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην οποία οι ΟΤΑ παύουν να αποτελούν τους φτωχούς συγγενείς που προσπαθούν με παρακάλια να εξασφαλίσουν πόρους για να υλοποιήσουν τα έργα που χρειάζονται στις περιφέρειές τους και γίνονται οι βασικοί άξονες ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του νομού Θεσσαλονίκης που θα προσπαθήσετε να λύσετε αν σας εμπιστευτούν οι πολίτες;

Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής τα οποία τον τελευταίο χρόνο παραμένουν στάσιμα εξαιτίας της αδιαφορίας της Κυβέρνησης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Θεσσαλονίκη. Όπως επίσης και η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων με τις οποίες θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Πρέπει μέσα από τις πρωτοβουλίες μας να προστατέψουμε τους αγρότες από περαιτέρω μείωση του εισοδήματος τους, να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, να ενισχύσουμε τον τουρισμό, να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη Θεσσαλονίκη αντάξια της ιστορίας και των προσδοκιών που έχουμε οι Θεσσαλονικείς για την πόλη μας. Για όλα αυτά τα ζητήματα, η αντιπεριφέρεια μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ολοκληρωμένα προγράμματα καθώς θα έχει πλέον τους απαιτούμενους πόρους και τις αρμοδιότητες που χρειάζεται για να γίνουν πράξη. Και στην κατεύθυνση αυτή στόχος μας είναι να μη χάσουμε ούτε μία μέρα έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη, στην παιδεία και στην υγεία.


Γενικότερα η τάση της εποχής είναι η αποστροφή των νέων από την πολιτική. Η φράση «Όλοι ίδιοι είναι» ακούγεται ολοένα και περισσότερο από τους νέους ανθρώπους. Τι έχετε να απαντήσετε εσείς, ένας νέος άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική. Είστε όλοι ίδιοι?

Οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι της γενιάς μου έχουν κάθε δίκιο να νιώθουν απογοητευμένοι και να απομακρύνονται από τα κοινά, εξαιτίας της πολύ δύσκολης κατάστασης την οποία κληρονομήσαμε και καλούμαστε να διαχειριστούμε. Όμως η απαξίωση και η αποστροφή δεν μπορούν να δώσουν λύσεις σε αυτή την προβληματική κατάσταση. Αν δεν λάβουμε πρωτοβουλίες, αν δεν μπούμε στην πρώτη γραμμή τότε δε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα αυτά που μας θυμώνουν και μας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά μας. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι πράγματι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο από αυτό που εμείς κληρονομήσαμε. Γι’ αυτό και καλώ όλους τους πολίτες της γενιάς μου, να σταματήσουν να απέχουν και να δώσουν βροντερό παρών, ξεκινώντας από τις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας δύσκολα θα μπορέσουμε να γίνουμε κοινωνοί των αλλαγών που όλοι θέλουμε.

Πως σχολιάζετε την υποψηφιότητα του κ. Μπόλαρη ? Τελικά το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύτηκε να βρει υποψηφίους για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης ?

Ο κύριος Μπόλαρης είναι ένας πολύ αξιόλογος βουλευτής με τον οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολιτισμένο και σοβαρό προεκλογικό αγώνα. Ωστόσο δεν μπορώ να μη σχολιάσω την απροθυμία που έδειξαν όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ για να συμμετέχουν στις εκλογές του Νοεμβρίου. Είναι ανήκουστο για μία Κυβέρνηση η οποία έχει επενδύσει τόσα πολλά στον Καλλικράτη, να μην μπορεί να πείσει τα ίδια τα μέλη της να συμμετέχουν και να γίνουν οι φορείς που θα υλοποιήσουν τη μεταρρύθμιση. Με το να φυγομαχούν στέλνουν ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πιστεύουν στη μεταρρύθμιση, ακυρώνοντας τις εξαγγελίες του ίδιου του αρχηγού τους και δείχνουν με τον πιο εμφανή τρόπο ότι φοβούνται την αντίδραση του κόσμου στην πολιτική που έχουν εφαρμόσει στους 11 μήνες της διακυβέρνησης τους.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη