2 Σεπ 2010

Διεθνής η εμβέλεια του κ.Παπανδρέου. Τον βραβεύουν και οι Γερμανοί

Ιδιαίτερα θετικό κλίμα διαμορφώνεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με την Α. Μέρκελ και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε να αποδίδουν χθες εύσημα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την προώθηση επώδυνων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες εβδομάδες πριν από τη βράβευση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο με το πολιτικό και...

κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας «Quadriga» για την κοινωνική του προσφορά, την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας.

«Βλέπω με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της σταθεροποίησης με αποφασιστικότητα ενάντια σε πολλές αντιστάσεις και καταπιάνεται με πλήθος δομικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε χθες η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε δε πως «η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα εκεί όπου μπορεί, επειδή δεν πρόκειται μόνο για χρηματοπιστωτικά ζητήματα αλλά και για ζητήματα διαχείρισης ενός κράτους και εκσυγχρονισμού». «Η Ελλάδα είναι άξια σεβασμού για τα μέτρα που έλαβε», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε μιλώντας σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuter's.


Εορτασμός
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 3 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της 20ής επετείου επανένωσης της Γερμανίας θα απονεμηθεί στον κ. Παπανδρέου το βραβείο «Quadriga», μεταξύ άλλων για την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας. Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γ. Άκερμαν θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο και θα μιλήσει για την προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου. Στην αγορά πάντως εξακολουθούν να διακινούνται σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Χθες η Credit Suisse εκτίμησε πως «η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι πιθανή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
imerisia.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη