5 Σεπ 2010

Μάθετε Βαλκανικές γλώσσες στο ΙΜΧΑ (Τουρκικά, Βουλγαρικά, Ρώσικα, Αλβανικά, κλπ)

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή Βαλκανικών Γλωσσών του ΙΜΧΑ και θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Το ΙΜΧΑ προσφέρει τεράστιο έργο και σ' αυτό μπορείτε να μάθετε Τουρκικά, Ρώσικα, Σερβικα, Βουλγαρικά, Αλβανικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά, Τσέχικα αλλά και Αραβικά. Πολύ χρήσιμες γλώσσες και ενδιαφέρουσες γλώσσες δηλαδή, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στη γειτονιά μας.

Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, τις απογευματινές ώρες (16:30-22:00).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές...
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Σχολής: Θεσσαλονίκη, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 31Α (δίπλα στη Σχολή Τυφλών), στον 1ο όροφο και στο τηλέφωνο (+30) 2310 830.225. Ώρες λειτουργίας της Σχολής 16:00 – 22:00 καθημερινώς.

H Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών ιδρύθηκε το 1963 και αποτελεί την πρώτη στο είδος της Σχολή στην Ελλάδα. Ανήκει στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σκοπός της ίδρυσης και της λειτουργίας της Σχολής είναι:

α) να δώσει τη δυνατότητα εκμάθησης των βαλκανικών και ανατολικών γλωσσών και της ρωσικής σε σπουδαστές και πτυχιούχους AEI-ΑΤΕΙ, καθώς και σε στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,

β) να ενισχύσει το ενδιαφέρον των σπουδαστών και των επιστημόνων για τη βαλκανολογία, την τουρκολογία και τη σλαβολογία,

γ) να συμβάλει στην καλύτερη αλληλογνωριμία, αλληλοκατανόηση και σύσφιγξη των σχέσεων καλής γειτονίας και στενότερης συνεργασίας με όλους τους γειτονικούς λαούς.

Σπουδαστές:

Στη Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών γίνονται δεκτοί ενήλικες. Φοιτητές και πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΑΤΕΙ, καθώς επίσης στελέχη και λειτουργοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και άτομα που επιθυμούν γενικότερα να διευρύνουν τις γνώσεις τους με την εκμάθηση μιας από τις γλώσσες που διδάσκονται

Γλώσσες:

Στη Σχολή λειτουργούν εντατικά τμήματα για την Αλβανική, την Αραβική, τη Βουλγαρική, την Ελληνική, τη Ρουμανική, τη Σερβική, την Τουρκική, την Πολωνική, τη Ρωσική και την Τσεχική.

Επιπλέον η Σχολή παρέχει σεμιναριακού κύκλου μαθήματα για την Παλαιοσλαβική και την Παλαιοτουρκική.

Σεμινάρια Ρωσικής γλώσσας: επαγγελματική ορολογία, εμπορική αλληλογραφία, δημόσιες σχέσεις, παρουσιάσεις, διάλογοι, ανάπτυξη προφορικού λόγου με ειδικό φωνητικό σύστημα. Απαραίτητη προϋπόθεση: επίπεδο γνώσης Ρωσικής γλώσσας Β1.

Διάρκεια σπουδών:

Η ολοκλήρωση της φοίτησης γίνεται με το πέρας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων (ή κύκλων σπουδών), τα οποία πραγματοποιούνται εντός 2 ημερολογιακών ετών. Κάθε έτος η φοίτηση διαρκεί 8 μήνες και οι παραδόσεις μαθημάτων ξεκινούν την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου και λήγουν την 4η εβδομάδα του Μαΐου Κατά τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου παραδίδονται περίπου 28 μαθήματα των 2,5 ωρών. Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, τις απογευματινές ώρες (16:30-22:00).

Μετά την ολοκλήρωση των 4 κύκλων σπουδών, το επίπεδο κατανόησης και γνώσης της εκάστοτε γλώσσας αντιστοιχεί με το ‘Μέτρια’ ή ‘Καλή’ (Β1 ή Β2).

Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν και να φτάσουν σε ανώτερο επίπεδο δημιουργούνται προαιρετικά τμήματα ολοκλήρωσης των σπουδών επιπέδου C1 C2 που αντιστοιχούν στην Άριστη γνώση της γλώσσας.

περισσότερες πληροφορίες στο www.imxa.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη