15 Σεπ 2010

Ντόρα, μη μου στέλνεις άλλα γράμματα

Ο χρόνος που κύλησε από την αποφράδα ημέρα των εσωκομματικών εκλογών (!) μέχρι και σήμερα, ήταν αρκετός για να αποκαλυφθούν – τελικά – οι προθέσεις σου που δεν είναι άλλες πέραν του προσωπικού, οικογενειακού και πολιτικού – κυρίως – συμφέροντός σου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μετά το αρνητικό για σένα αποτέλεσμα και παρά τις όποιες ανεπιτυχείς προσπάθειές σου να ηγηθείς της παράταξης, η ...

πολιτική σου αλαζονεία σε οδήγησε σε κινήσεις, κάθε άλλο παρά σοβαρές.
Προκάλεσες την διαγραφή σου από τη Νέα Δημοκρατία γιατί συμπεριφέρθηκες σαν προβατίνα που ξυνόταν συνεχώς στην γκλίτσα του τσοπάνη.
Και άργησες πολύ να το φας το "ξύλο"
Ντόρα,
ήξερες από την αρχή ότι με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται ποτέ να "παίξετε" στο ίδιο γήπεδο, αλλά ούτε και να "φάτε" ποτέ στο ίδιο τραπέζι. Δέχθηκες όμως να μπεις στο "παιχνίδι", όχι επειδή είχες ξεπεράσει τα αντισαμαρικά σύνδρομα, αλλά για να ρίξεις στάχτη στα μάτια των εκατομμυρίων οπαδών του κόμματος, ότι και καλά …εκσυγχρονίστηκες πολιτικά και απογαλακτίσθηκες από τον …Μητσοτακισμό.
Ήξερες ότι η αναμέτρησή σου με τον Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές ήταν για σένα ένα ρίσκο. Ένα πολύ μεγάλο και επικίνδυνο ρίσκο για σένα, όχι όμως και για τον Σαμαρά, ο οποίος κακά τα ψέματα, ουδέποτε φαντάσθηκε πως κάποια μέρα στην μετά ΠΟΛΑΝ εποχή, θα μπορούσε να ηγηθεί ενός κόμματος εξουσίας.
Έπεσες στην παγίδα του Κου Τίποτα και δέχθηκες "εκλογές" από τη βάση.
Ποια βάση Ντόρα μου; Έχει βάση η Νέα Δημοκρατία; Πιο ανοργάνωτο και χαϊβανοειδές κόμμα απ’ αυτό, δεν πρόκειται να ξανα-υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα.
Και εξελέγη ο Αντώνης Νόρα.! Όχι ότι ήταν πιο άξιος από σένα, αλλά γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους ποικιλόχρωμους "ψηφοφόρους" να εκφράσουν την αντίθεσή τους με ψήφο διαμαρτυρίας προς τον …Μητσοτακισμό.
Ντόρα, κατά την εκτίμησή μου έκανες δυο τραγικά λάθη.
Το πρώτο - στο ξαναλέω - είναι ότι δέχθηκες εκλογή αρχηγού από τη "βάση", ενώ ήξερες πως "βάση" δεν υφίσταται, παρά ένα τσούρμο αγνών ψηφοφόρων και πιστών οπαδών της παράταξης που ακολουθούν το κόμμα σε όλες του τις διαδρομές.
Το δεύτερο είναι ότι υπεραμύνθηκες με σθένος την πολιτική Καραμανλή, ενώ ήξερες πως ήταν αδιέξοδη και καταστροφική για τη χώρα.
Ο σκοπός σου βέβαια ήταν άλλος και όχι ότι πίστευες στην "πολιτική" Καραμανλή.
Ήθελες απλά να του πάρεις το ...δακτυλίδι.
Κι’ αφού τα 'φερε έτσι ο …γεραμπής και δεν κατάφερε ο Κωστάκης να σου δώσει το δακτυλίδι, μετά την εκλογή Σαμαρά σε τηλεφωνική σου επικοινωνία με τον Κωστάκη, του είπες επί λέξει: "Άντε και γαμήσου παλιομαλάκα".
Τα λέω καλά;
Πολλοί σε κατηγορούν ότι προκάλεσες εσύ τις πρόωρες εκλογές. Εγώ όμως θα σου πω ένα μεγάλο "μπράβο" αν πραγματικά τις προκάλεσες. Ήξερες την κατάσταση της οικονομίας από πρώτο χέρι, όπως και από πρώτο χέρι ήξερες πως έπρεπε να παρθούν πολύ αυστηρά μέτρα. Αυτό βεβαίως θα σας έφερνε σε εμφύλια σύρραξη και αιματοχυσία με τους εγκάθετους συνδικαλιστικούς χαραμοφάηδες – εργατοπατέρες που καραδοκούσαν στη γωνία ωσεί πεινασμένοι ιέρακες και ύαινες.
Ποιός ξεχνάει τα ξεβρακώματα των οδηγών της τότε ΕΑΣ από τα αλητήρια αποβράσματα των ελεεινών Σταμουλοκολλάδων;
Κι’ έγινε αρχηγός ο Αντώνης Ντόρα με 2 ευρώ το "κομμάτι" – ψηφοφόρο. Βεβαίως μη φαντασθείς πως οι ψηφοφόροι ήταν όλοι ΝΔκράτες. Ήταν κι' άλλοι που στο πρόσωπό σου εκδήλωσαν την απαξίωσή τους προς τον πάτερ φαμίλια του Μητοτακισμού.
Τον πατέρα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Απ’ τα όχι και λίγα χρόνια που βρίσκομαι κοντά στην παράταξη, ένα πράγμα δεν μπόρεσα να καταλάβω ρε Ντόρα.
Τι σόι γονίδιο κυκλοφορεί ως ιός μέσα στο Μητσοτακέϊκο που σώνει και καλά μέσα απ’ αυτό πρέπει να βγαίνουν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι κ.λ.π.;
Εγώ (συγνώμη για το "εγώ") από τι σκατά σόι …γκογκόφια προέρχομαι και παρά τα τρία πτυχία μου, με ξέρουν μόνο πέντε συγγενείς και καμιά δεκαριά φίλοι;
Ρε μπας και είμαι εντελώς άχρηστος και δεν το κατάλαβα ακόμη;
Λοιπόν και πάλι στα δικά μας…
Μετά την εκλογή Σαμαρά, δήλωσες αρχικά πως θα παραμείνεις "στρατιώτης" της παράταξης. Τί έγινε και μέσα σι λίγο χρόνο λιποτάκτησες και αυτομόλησες συνάμα;
Έτσι κάνουν οι "στρατιώτες" όταν μπροστά τους βρίσκεται ο εσωτερικός εχθρός που ακούει εν προκειμένω στο όνομα mr. Papandreou;
Ντόρα, ψήφισες το καταραμένο και καταστροφικό για τη χώρα μνημόνιο, ενώ κατά βάθος δεν το ήθελες. Δεν μπορεί να μην ήξερες εσύ – προσωπικά – τι σημαίνει τρόικα.! Ήθελες όμως να κάνεις την "επανάστασή" σου, παίζοντάς το "τσαμπουκάς" μπρος τον …"ηγέτη" σου που ουδέποτε εκτίμησες και σεβάσθηκες.
Ως ένα σημείο μπορώ και να σε δικαιοολογήσω.
Ο πατέρας σου όμως κάποια εποχή, για να μην αφήσει ακυβέρνητο το σκάφος της Ελλάδος, έφθασε σε σημείο να συνεργασθεί και να συμμαχήσει πολιτικά με τον τότε σταλινογενίτσαρο και αιμοσταγή φονιά Φλωράκη.
Δεν διδάχθηκες τίποτε απ’ αυτή την ανούσια συνεργασία;
Ντόρα,
αυτό το κόμμα το κυνηγάει μια διαχρονική κατάρα.
Οσάκις ως κυβέρνηση είχε τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια της, ήταν αναγκασμένη να κρέμεται από τα αρχίδια του 151ου τζερεμέ.
Το ίδιο έργο "παίχτηκε" δυο φορές. Μία με τον πατέρα σου και μία με τον Καραμανλή. Και μιλάω για τον πατέρα σου, γιατί αν είχε τους βουλευτές που του αναλογούσαν στο ποσοστό του 47% (ρεκόρ Ευρώπης), και που του τους στέρησε ο αείμνηστος σοσιαληστής Κουτσόγιωργας, τότε ο κάθε Σαμαράς που θα σήκωνε κεφάλι, σήμερα θα ήταν στα αζήτητα.
Διεγράφης οικεία βουλήσει και δημιούργησες – λέει – ένα …Φόρουμ.!
Η μάνα μου το μπέρδεψε με την …Φύρομ.!
Μου ζητάς να εγγραφώ στο …Φόρουμ πληρώνοντας μάλιστα και 20 ευρώ.
Σήμερα μαθαίνω, πως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα δημιουργήσεις τελικά το νέου σου κόμμα.
Δεν σου εύχομαι καλή επιτυχία Ντόρα. Και ξέρεις γιατί;
Δεν ανέχομαι τον Αμερικάνο να παίζει μπάλα μόνος του μέσα στο Ελληνικό γήπεδο και συ τυφλωμένη από την άφρονα μισαλλοδοξία σου να πανηγυρίζεις για την επερχόμενη καταστροφή της Χώρας μας.
Γιατί, το ότι θα καταστραφούμε, αυτό είναι μαθηματικώς βέβαιο. Εσύ όμως δεν θα βρίσκεσαι στην Ελλάδα για να βλέπεις την κατάντια μας.
Θα πάρεις το πρώτο αεροπλάνο για America Ντόρα μου.
Μετά απ’ όλα αυτά Ντόρα, πολύ άνετα θα μπορούσες να μου προσάψεις τον χαρακτηρισμό του …Σαμαρικού. Μην πέφτεις όμως στην παγίδα και μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα, γιατί έχω πολλά ράμματα και για την δική του …γούνα.
Θα μπορούσε εν προκειμένω ο Αντώνης Σαμαράς να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατακρήμνιση αυτού του άθλιου κατασκευάσματος (ΔΝΤ) – έργο του αμερικαντοτρεφέντος "πρωθυπουργού" – ανδρείκελου.
Κι’ όμως δεν το τολμά. Ούτε μια πρόταση δυσπιστίας – μομφής κατά της "κυβέρνησης" δεν κατέθεσε ακόμη.
Θα μπορούσε εν προκειμένω ο Αντώνης Σαμαράς να μην ασκεί μια υποτυπώδη και περίεργη υποτονική αντιπολίτευση, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον Αμερικάνο, ο οποίος με τη σειρά του χλευάζει και εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες μέσα από κάθε του δραστηριότητα (κανό, ταξίδια, αθλιότητες στη ΔΕΘ και άλλα θλιβερά…)
Θα μπορούσε εν προκειμένω ο Αντώνης Σαμαράς να έχει ρίξει την κυβέρνηση του ανθύπατου mr. Papandreou που έφερε το ΔΝΤ στην χώρα, και θα έπρεπε ήδη να έχει κινήσει τους ισχύοντες μηχανισμούς προκειμένου να επιτύχει, όχι μόνο την πτώση της παρούσης "κυβέρνησης", αλλά και την προφυλάκιση όλων των συμμετεχόντων σ' αυτήν.
Ας μην ξεχνάμε ότι η εκλογή Papandreou παρέσυρε στο διάβα της τον μισό Π.Κ.
Τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν έκανε ο Αντώνης.
Αν ήσασταν όμως μαζί, σίγουρα μέχρι τώρα, θα είχατε κόψει τα δυο πόδια απ’ την πολυθρόνα του.
Τώρα όμως ο Αμερικάνος κάθεται στον καναπέ του, και απολαμβάνει την MEGA-λη ξεφτίλα της άλλοτε συμπαγούς Νέας Δημοκρατίας.
Και φταις κι’ εσύ Ντόρα…
Γι’ αυτό σου λέω. Μη μου στέλνεις άλλα γράμματα. Δεν πρόκειται να …"ενδώσω". Θα μείνω στην παράταξη όπως πάντα, σαν ένας μαλάκας και μισός.
Εσύ κάνε το …παιχνίδι σου. Έτσι κι’ αλλιώς, εγώ θα τον πληρώσω κι’ αυτόν τον λογαριασμό…
Πηγή: gianniotis
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη