10 Σεπ 2010

Υποψήφιος ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Παρόντων των Γιάννη Μπίκου και Πόπης Καλαϊτζή
Ενωτική Πράσινη Απάντηση στην Κεντρική Μακεδονία
Υποψήφιος ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Την συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε χθες η αυτοδιοικητική παράταξη Οικολογία –Αλληλεγγύη.
Όπως τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης, η υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη από...

συμφέροντα και σκοπιμότητες και μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά.
«Η σύσταση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ήταν μία επιβεβλημένη εξέλιξη, όμως έχει πολλές θεσμικές αδυναμίες και γι’ αυτό είναι σημαντικό οι πρώτες διοικήσεις να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και να δώσουν απαντήσεις που δεν δόθηκαν με τα «αναπτυξιακά μοντέλα», που χρησιμοποιήθηκαν μετά το 1974 και αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά έως καταστροφικά», είπε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να δοθούν «πράσινες» λύσεις στην κρίση και να ηττηθεί το μοντέλο διοίκησης που δηλητηριάζει την πολιτική αισθητική.
«Πιστεύουμε, είπε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ότι στο αρνητικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί από το μνημόνιο, η αυτοδιοίκηση μπορεί να εφαρμόσει λύσεις, ικανές να ανακουφίσουν τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγροτικό πληθυσμό, που αποτελεί μεγάλο μέρος των κατοίκων της πιο κρίσιμης, πιο προνομιακής και λιγότερο ευνοημένης περιφέρειας της χώρας. Ακόμη και το δημοκρατικό έλλειμμα του Καλλικράτη μπορεί να αμβλυνθεί από μια πολιτική επιλογή αποκέντρωσης και συμμετοχικής δημοκρατίας. Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, όπου η απογοήτευση και η έλλειψη προοπτικής κυριαρχούν στη συνείδηση πολλών πολιτών η υπεράσπιση του συλλογικού αγαθού και του δημοσίου συμφέροντος, της κοινωνικής πολιτικής και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής αποτελούν βασικό περιεχόμενο μιας άλλης πολιτικής, οικολογικής και κοινωνικά αλληλέγγυας. Η εμπειρία των Πράσινων που μετασχηματίζουν ως μια νέα μεγάλη δύναμη της πόλης και της περιφέρειας της Ευρώπης έχουν να προσφέρουν σημαντική εμπειρία και γνώση. Και βέβαια έχουμε αποδείξει και μέσα από την αντιπροεδρία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου και τη σχετική έκδοση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ότι οι πράσινες πολιτικές μπορούν να ανθίσουν ακόμα και στην εποχή της κρίσης».
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γιάννης Μπίκος, Πόπη Καλαϊτζή, Δήμητρα Γωγάκου και Ελεονόρα Ζώτου, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, ο Λάζαρος Αγγέλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίου Παύλου, Χρήστος Μάτης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Τάσος Τζήκας και Ευόσμου, Απόστολος Καφαρίδης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων, Δαμιανός Ανδρέου, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Δημήτρης Μπουτμπάρας, ο Κώστας Νικολάου από τη δημοτική κίνηση «12», ο Γρηγόρης Νικολαϊδης από τους «Φίλους του πρασίνου, ο Αντώνης Καράγιωργας, από την Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, ο Δημήτρης Καλαφάτης από τους «πολίτες κατά της υποθαλάσσιας», ενώ μηνύματα έστειλαν δεκάδες αυτοδιοικητικοί παράγοντες από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη