22 Οκτ 2010

Ποινή 18μηνης φυλάκισης στο Λάμπρο Σκόρδα

Με 18 μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση, τιμωρήθηκε την Τρίτη 19/10 από το...
 Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Λ. Σκόρδας, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά δημοσιογράφου.
Η υπόθεση πάει πίσω στο 2003, όταν δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, θεωρήθηκε από τον κ. Σκόρδα ότι αφορούσε αυτόν και κατέθεσε αγωγή κατά του Μέσου και του δημοσιογράφου-συντάκτη, όχι του προχθεσινού μηνυτή.
Όταν η αγωγή συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, άλλος δημοσιογράφος της εφημερίδας (ο προχθεσινός μηνυτής), κατέθεσε ότι το δημοσίευμα δεν αφορούσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά άλλο μέλος της διοίκησης το οποίο και κατονόμασε.
Στη συνέχεια, ο κ. Σκόρδας κατέθεσε μήνυση κατά του δημοσιογράφου-μάρτυρα για ψευδομαρτυρία και ψευδορκία και για ηθική αυτουργία στο διευθυντή της εφημερίδας και το συντάκτη του δημοσιεύματος.
Η αγωγή απορρίφθηκε πρωτόδικα, αλλά ο πρόεδρο της ΠΑΕ άσκησε έφεση. Η υπόθεση αναπέμφθηκε στο εφετείο, το οποίο επίσης την απέρριψε. Ο κ. Σκόρδας κατέφυγε στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο, ο οποίος αποφάσισε τελεσίδικα και αμετάκλητα ότι το δημοσίευμα δεν τον αφορούσε και την απέρριψε.
Στη συνέχεια, εκδικάσθηκε πέρυσι, το ποινικό μέρος της μήνυσης Σκόρδα κατά των τριών δημοσιογράφων. Αθωώθηκαν και οι τρεις. Προχθές, εκδικάσθηκε η αντίθετη μήνυση του δημοσιογράφου –μάρτυρα, ο οποίος με τη σειρά του είχε μηνύσει τον κ. Σκόρδα για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντία.
Ο κ. Σκόρδας επέμεινε στις αιτιάσεις του και στο προχθεσινό δικαστήριο, το οποίο δε δέχτηκε τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε και για τις δυο πράξεις: Ψευδή καταμήνυση και συκοφαντία του δημοσιογράφου- μάρτυρα.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, το προεδρείο την δέχτηκε και επέβαλε ποινή η οποία ήταν από 12 μήνες για κάθε πράξη και κατά συγχώνευση έγινε 18.
Κατά δήλωση του κατηγορουμένου, που παρέστη χωρίς δικηγόρο, δεν έχει καταδικαστεί άλλη φορά, κι έτσι πήρε τριετή αναστολή. Η ποινή ήταν εφέσιμη και είχε αναστέλλουσα δύναμη.
Ο κ. Σκόρδας αντιμετωπίζει κι άλλη όμοια μήνυση από το διευθυντή του μέσου, επίσης έχει κατατεθεί σε βάρος του αγωγή από το δημοσιογράφο για την ίδια υπόθεση, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από το Σ. Καραμπέρη, για υπόθεση ενός άλλου δικαστηρίου με τον Ζαχουδάνη.
Η δημοσίευση γίνεται από καθαρό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Πηγή: http://www.baladoros.com/nea/1373
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη