20 Οκτ 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ 26ΗΣ ΚΑΙ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ 26ΗΣ ΚΑΙ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το πρόγραμμα εορτασμού των εθνικών επετείων 26ης και 28ης Οκτωβρίου στο νομό Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

Από το πρωί της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2010 θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός στον Νομό Θεσσαλονίκης και φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες, καθώς επίσης και μετάδοση από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα πανηγυρικών προγραμμάτων. Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα έχει σημαιοστολισμό και φωταγώγηση από το πρωί της 25ης Οκτωβρίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

11.20 π.μ.: Έναρξη Στεφανηδρομίας στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων του Δ.Δ. Γέφυρας, στον Δήμο του Αγίου Αθανασίου.
11.50 π.μ.: Τερματισμός της Στεφανηδρομίας στο Ηρώο T.Δ. Γέφυρας - Κατάθεση στεφάνου από τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου.


ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

11.00 π.μ.: Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου με τη συμμετοχή των Αρχών.
19.00 μ.μ.: Εγκαίνια της Περιοδικής Έκθεσης «Το πολεμικό ναυτικό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων 1912-1913» στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου.


ΤΡΙΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Ιερών Ναών, οι δε Φιλαρμονικές θα περιέλθουν τις λεωφόρους και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

8.00 π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, παρουσία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
11.00 π.μ.: Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου.
18.30 μ.μ.: Εκφώνηση στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. του πανηγυρικού της ημέρας, μετά από την εισήγηση του Πρύτανη κ. Ιωάννη Α. Μυλόπουλου, από τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ κ. Δημήτριο Μαρωνίτη, με θέμα: «Άνθρωποι εν πολέμω» - Μουσικό Μέρος - Εθνικός Ύμνος.


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ομιλίες στις υπηρεσίες της Ν.Α.Θ., στους Δήμους, στα Ν.Π.Δ.Δ., Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς με μέριμνα των οικείων Αρχών.

10.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τη μαθητιώσα νεολαία.
11.00 π.μ.: Παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.
12.30 μ.μ.: Στέψη των προτομών και ανδριάντων των Ηρώων από τη μαθητιώσα Νεολαία.


ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

9.50 π.μ.: Άφιξη και υποδοχή της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τον Στρατηγό-Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
10.30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, στο Ηρώο του Γ΄ Σώμα Στρατού.
Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το σύνθημα της έναρξης και λήξης θα δοθεί με κανονιοβολισμούς.
Στην τελετή κατάθεσης θα παρευρεθούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, οι Γενικοί Γραμματείς, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ οι λοιπές Πολιτικές και Προξενικές Αρχές κατά την κρίση τους.
11.00 π.μ.: Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας στον χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου) - Έναρξη της παρέλασης.
19.00 μ.μ.: Αναχώρηση της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη