27 Οκτ 2010

Ψωμιάδης για 28η: "Να ακούσουμε τη φωνή της Ιστορίας μας"

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

«ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ»

«Σήμερα, σε μια εποχή κρίσιμη για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, καλούμαστε να “ακούσουμε” τη φωνή της ιστορίας, να έχουμε στο νου μας, πως όταν εμείς οι Έλληνες αφήνουμε στην άκρη τους εγωισμούς και τα πάθη, όταν δεν αφήνουμε το σαράκι της διχόνοιας να μπει ανάμεσα μας, όταν είμαστε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, τότε μεγαλουργούμε, κάνουμε θαύματα».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σήμερα, στην εορταστική εκδήλωση των ...
εργαζόμενων της ΝΑΘ, «την τελευταία εκδήλωση εργαζομένων και διοίκησης της αιρετής αυτοδιοίκησης» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη 1 το μεσημέρι.

«Η ιστορική μνήμη είναι το καλύτερο μάθημα για τους πολίτες μιας χώρας. Γιατί μας διδάσκει τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να αποφύγουμε για να εξασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, και να χτίσουμε πάνω σε αυτό την πρόοδο και την ευημερία μας», συνέχισε ο Νομάρχης, ο οποίος μίλησε για τη σπουδαιότητα της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η σχολική σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Σουσαμίδου, η οποία μίλησε διεξοδικά για το χρονικό της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα, όπου οι Έλληνες «έγραψαν σελίδες απαράμιλλης δόξας και απερίγραπτου μεγαλείου». «Η Ελλάδα χάρισε στην Ευρώπη την πρώτη νίκη, που συμβόλιζε ότι η καρδιά των ελεύθερων ανθρώπων χτυπούσε ακόμη στην Ευρώπη», τόνισε η κ. Σουσαμίδου και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «Με την ενότητα και την εθνική ομοψυχία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη