27 Οκτ 2010

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περιοδεία κλιμακίου της Οικολογίας- Αλληλεγγύης στην Ημαθία

Συνέντευξη τύπου δόθηκε την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο της Βέροιας από τον επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής παράταξης «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και Ευρωβουλευτή, κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ημαθίας.

Οι θεματικοί άξονες στους οποίους αναφέρθηκε ήταν:


Η άσκηση της εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως αυτή εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα στον Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ακόμη αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκτήθηκε στην Ευρωβουλή και στον τρόπο που αυτή μπορεί να συμβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε επίσης στην κρίση η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της παγκόσμιας κατάστασης όσο και της κακοδιοίκησης της χώρας.

Πρότεινε διεξόδους από την κρίση μέσα από οικολογικές, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το θέμα των απορριμμάτων, ο κύριος Τρεμόπουλος εξέφρασε για άλλη μία φορά την κάθετη αντίθεση της παράταξης στη θέση 12, αλλά και στην προτεινόμενη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων, αντιπροτείνοντας την μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των σκουπιδιών.

Στη συνέχεια οι περιφερειακοί σύμβουλοι μαζί με τον κ. Τρεμόπουλο μετέβησαν στον σκουπιδότοπο της Βέροιας όπου ο κύριος Τρεμόπουλος ξεναγήθηκε από τους υποψήφιους και αναπτύχθηκε η πρόταση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κουρουζίδη Θεοχάρη για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη σύνδεσή της τόσο με τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όσο και με τα στενά του Αλιάκμονα.

Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου στη Βεργίνα όπου σε καφενεία της περιοχής αναπτύχθηκε κουβέντα με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που βιώνουν.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Λουτρό Αλεξάνδρειας όπου υπήρξαν επαφές με αγρότες συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας της περιοχής.

Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη στη Νάουσα όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Απολυμένων των Κλωστοϋφαντουργίων της Νάουσας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη