11 Οκτ 2010

Σε φάση υλοποίησης οι Ελληνο-ισραηλινές συμφωνίες

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, κ. ΝΤ. ΑΓΙΑΛΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιερουσαλήμ, 10 Οκτωβρίου 2010
Από το Γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών

Σήμερα (Κυριακή 10 Οκτωβρίου), ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ντάνυ Αγιαλόν συναντήθηκε με τον κ. Χάρη Παμπούκη, Υπουργό Επικρατείας υπό τω Πρωθυπουργώ και τον Έλληνα..
 Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δόλλη.

Η επίσκεψη του Υπουργού λαμβάνει χώρα μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ και την ανταπόδοση της από τον Πρωθυπουργό κ. Νετανιάχου τον περασμένο Αύγουστο. Στη συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας για την εκπόνηση σχεδίου εργασίας με σκοπό την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας.

Η σημερινή συνάντηση έλαβε χώρα με σκοπό την εφαρμογή της απόφασης για την εκπόνηση σχεδίου εργασίας για την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας , ειδικότερα στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας και του πολιτισμού. Αποφασίστηκε ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Αγιαλόν θα τεθεί επικεφαλής της Ισραηλινής ομάδας που θα συντονίσει τις συνομιλίες. Επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας θα είναι ο Υπουργός κ. Παμπούκης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Αγιαλόν καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του και χαρακτήρισε τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ ως «στρατηγικές και σημαντικές». Δήλωσε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν κοινό συμφέρον να προωθήσουν μια διμερή ατζέντα θεμάτων και ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα συντονίσει τις δραστηριότητες. Τα δύο κράτη μοιράζονται αριθμό θεμάτων, τα οποία επιθυμούν να προωθήσουν στους τομείς της γεωργίας, της ανώτατης εκπαίδευσης, της οικονομίας, κλπ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη