Aλλά ο εμετικός Malcolm Brabant δεν αλλάζει χούγια (δείτε στο τέλος) !
Ένα νέο προϊόν δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με μεγάλη γερμανική εταιρεία, το οποίο ήδη πωλείται στην Ευρώπη και ...
μέσω διαδικτύου.
Χαρτοφύλακες και θήκες ηλεκτρονικών υπολογιστών με ενσωματωμένα φωτοβολταικά στην επιφάνεια τους, προσφέρουν φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών, που μεταφέρουν στη διάρκεια της ημέρας.
Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, Στέργιος Λογοθετίδης δήλωσε ότι «τα οργανικά εκτυπωμένα ηλεκτρονικά υλικά αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας.
Επίσης αποτελούν μια επαναστατική τεχνολογική δραστηριότητα, με απεριόριστες εφαρμογές και με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές, που αναμένεται να φθάσουν τα 9 δισ. ευρώ μέχρι το 2012».
Με τη μέθοδο της εκτύπωσης των αγώγιμων οργανικών υλικών σε πλαστικές μεμβράνες εξασφαλίζεται η μεταφορά όλης της τεχνογνωσίας με μικρό κόστος. Τα εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά ενσωματωμένα στο ύφασμα της τσάντας , φορτίζουν ανέξοδα τις ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρονται σε αυτή.
Η ελληνική αυτή καινοτομία έκανε και το γύρο του κόσμου μέσα από το BBC..
δείτε το βίντεο, εδώ
Πηγή: kala-nea via http://newdimensioncosmos.wordpress.com/
...
σχόλιο taxalia: Το ρεπορτάζ είναι του γνωστού Malcolm Brabant , ο οποίος προσεκτικά, άλλαξε το όνομα της Θεσσαλονίκης, σε Salonika (Salonika University), ενώ ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ξέρει ότι το όνομα του Πανεπιστημίου είναι Aristotle University of Thessaloniki και αποφεύγει τη χρήση της λέξης Μακεδονία (λεέι Northern Greece). Τίποτε δεν είναι τυχαίο !