20 Οκτ 2010

Αίσθηση από τις καταγγελίες περί διαπλοκής από τον Μάτη...

Μεγάλη αίσθηση προκαλούν οι αναφορές περί διαπλοκής που έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, μιλώντας στο "ντιμπέιτ" της Μακεδονίας.
Ο υποστηριζόμενος από τους "Οικολόγους" και το "Διαπαραταξιακό" υποψήφιος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της "Μακεδονίας" για το τι εννοούσε όταν σε παλαιότερη δήλωσή του είχε πει ότι "η διαπλοκή έχει ήδη πάρει θέση μέσα σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία".
Απαντώντας σημείωσε ότι...
προ ετών ο Γιάννης Μπουτάρης τάχθηκε κατά κατοίκων της περιοχής Αλατίνη, που διεκδικούσαν το παλιό εργοστάσιο ως χώρο πρασίνου και αντιδρούσαν στα σχέδια των ιδιοκτητών για αξιοποίηση, αναπαλαίωση των κτιρίων και ανέγερση κάποιων άλλων.
Ο κ. Μάτης υποστήριξε ότι αυτή η θέση του κ. Μπουτάρη δεν ήταν καθόλου τυχαία ή αθώα και σχετιζόταν με το γεγονός ότι ανάμεσα στους παλαιότερους ιδιοκτήτες της βιομηχανίας βρισκόταν και ο Στέφανος Μάνος. "Με τον οποίο ο κ. Μπουτάρης συναντήθηκε λίγο αργότερα τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όταν ο ίδιος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο δεύτερος βουλευτής Επικρατείας, όσο και στη "Φιλελεύθερη Δράση".
Παράλληλα ο κ. Μάτης ισχυρίστηκε ότι πίσω από κάποιες από τις πολιτικές κινήσεις του κ. Μπουτάρη βρίσκονται ιδιωτικά συμφέροντα, φέροντας ως παράδειγμα μία Τράπεζα, μέτοχος της οποίας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Πρωτοβουλία".
Αναμφισβήτητα πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες στις οποίες όμως δεν απάντησε στη συνέχεια ο Γιάννης Μπουτάρης. Μάλλον ο υποψήφιος της "Πρωτοβουλίας" θα πρέπει να απαντήσει με ανακοίνωσή του για να μην δημιουργούνται σκιές για τόσο σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τη σχέση της πολιτικής με τα ιδιωτικά συμφέροντα...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη