16 Οκτ 2010

Ένας ρομαντικός υποψήφιος που τιμά το Κιλκίς

Συνδημότες – συνδημότισσες

Εφόσον αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές αισθάνομαι ότι έχω ηθική και πολιτική υποχρέωση να καταθέσω ενώπιον σας, ειλικρινά, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την
επιλογή. Οφείλω επίσης να δεσμευτώ εκ των προτέρων για τη στάση που θα τηρήσω στο δημοτικό συμβούλιο και για τους τομείς όπου θα επικεντρώσω τη δράση μου σε περίπτωση που εκλεγώ. Πιστεύω ότι αυτή μου η τοποθέτηση έχει κάποια αξία σε μια «άνυδρη» προεκλογική περίοδο, που ευτυχώς είναι απαλλαγμένη από τις μεγαλοστομίες και τις ανέξοδες υποσχέσεις του παρελθόντος, δυστυχώς όμως δεν έχει να επιδείξει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, παρά μόνον αοριστολογίες και κενολογίες.
Δεν θα επικαλεσθώ λοιπόν «την αγάπη μου για τον τόπο», «την απεριόριστη διάθεσή μου για προσφορά», «την αφοσίωσή μου στο δημότη», «το όραμά μου για το Δήμο» και τα λοιπά τετριμμένα που εξαερώνονται με το άνοιγμα της κάλπης. Σε αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε από την καλή και από την ανάποδη και ο καθένας μας γνωρίζει καλά ποιος και πόσο αγαπά τον τόπο του, ποιος και τι προσέφερε, ποιος και πότε απέδειξε την αφοσίωσή του στο δημότη. Όσο για οράματα, δεν διαθέτω κανένα μεγαλόπνοο από αυτά, άλλωστε ένας απλός πολίτης είμαι, και το μόνο όραμα που με φοβίζει είναι η εικόνα ενός δήμου που, εκτός από την τεράστια έκτασή του, έχει ν’ αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τεράστιες ανάγκες και τον τεράστιο κίνδυνο της υπανάπτυξης και της ερημοποίησης. Πιο πολύ όμως με φοβίζει η προοπτική να αναλάβει το δήμο του Κιλκίς η ομάδα που διοίκησε τη Νομαρχία με τις γνωστές σε όλους πρακτικές και τα πασίγνωστα, ακόμη και σε αυτούς που εθελοτυφλούν και κωφεύουν, αποτελέσματα. Είναι λοιπόν η ευθύνη απέναντι στον εαυτό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συναδέλφους μου, τους συνδημότες μου, που με αναγκάζει να αγωνιστώ απέναντι σε αυτή τη ζοφερή προοπτική.
Επέλεξα να ενταχθώ στον συγκεκριμένο συνδυασμό γιατί πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να διαχειρισθεί ένα δήμο που κινδυνεύει να περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και οργανωτικού χάους και κυρίως γιατί ο επικεφαλής του, όχι μόνο διαθέτει αναμφισβήτητες οργανωτικές ικανότητες αλλά βρίσκεται σήμερα, μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική ζωή, σε οικονομική κατάσταση χειρότερη από αυτήν στην οποία βρισκόταν όταν έμπαινε στον πολιτικό στίβο. Γιατί σε αυτόν τον τόπο και σε αυτήν τη χώρα «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί», όπως διατείνονται κάποιοι, και γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο και σε αυτή τη χώρα πρέπει, ελλείψει καίσαρος, να αποδοθούν ακριβοδίκαια τα του υπουργού τω υπουργώ, τα του νομάρχου τω νομάρχη και τα του δημάρχου τω δημάρχω.
Η ένταξή μου στο συνδυασμό «Κιλκίς – Ισχυρός Δήμος» με δεσμεύει μόνο απέναντι στο πρόγραμμα και τις διακηρύξεις του, για την υλοποίηση των οποίων θα αγωνιστώ με όσες δυνάμεις διαθέτω. Καμιά άλλη δέσμευση δεν ισχύει για μένα πέρα από τα συμφέροντα των δημοτών. Δεν θα διστάσω να καταγγείλω οποιονδήποτε βλάπτει το γενικό συμφέρον και δε θα σιωπήσω σε καμιά περίπτωση άνισης μεταχείρισης. Το έχω πράξει όσες φορές χρειάστηκε στο παρελθόν και μάλιστα, λόγω του παρορμητικού χαρακτήρα μου, χωρίς καμία καθυστέρηση.
Η εμπειρία από την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία έχω υπηρετήσει στο παρελθόν, οι τεχνικές γνώσεις που απέκτησα κατά την πολυετή άσκηση του επαγγέλματος μου και η γνώση των ανθρωπογεωγραφικών δεδομένων του νέου δήμου στον οποίο δραστηριοποιούμαι κοινωνικά και επαγγελματικά, θεωρώ ότι θα με βοηθήσουν να ανταποκριθώ με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου.

Ευελπιστώ στη στήριξή σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς



Γιάννης Σαββόπουλος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη