Ένα εύλογο ερώτημα στον κ.Παπανδρέου, που πρέπει να απαντηθεί

16 Οκτ 2010

Το καλό blog Udemand, μας έστειλε ένα σοβαρό θέμα. Κι επειδή κ.Πρωθυπουργέ, ξέρουμε ότι διαβάζετε προσεκτικά το taxalia και το εκτιμάτε, παρακαλούμε να δώσετε προσοχή στο άρθρο του φίλου blogger. Το ερώτημά του είναι πραγματικά εύλογο και σας το θέτουμε (χωρίς να υιοθετούμε σκληρές εκφράσεις ή χαρακτηρισμούς του blogger):

Νέες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων…. Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το έλλειμα!! Το ερώτημα είναι γιατί τελικά...
 αποφάσισε η κυβέρνηση να χειριστεί την υπόθεση «έλλειμμα» με αυτό τον τρόπο …!

Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε ένα μεγάλο δάνειο, ας πούμε 50 δις, αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές όταν τα spreads ήσαν στις διακόσιες μονάδες και το επιτόκιο χαμηλό ?

Δεν ήταν λογικό για έναν ηγέτη που νοιάζεται για τον λαό του να μην δημοσιοποιήσει τα κακά νέα για τη διαφθορά στην Ελλάδα και τις διάφορες κομπίνες των κυβερνήσεων ώστε να μην προκαλέσει ο ίδιος την καταστροφή ?

Γιατί τόση σπουδή να καταγγείλει στη διεθνή κοινωνία τη διαφθορά του πολιτικό-οικονομικού συστήματος της Ελλάδας ? ενώ συγχρόνως επέτρεπε την εκμετάλλευση και την καταλήστευση της οικονομίας από τους σορτάκηδες με την σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, ανεβάζοντας τελικά τα spreads από τις διακόσιες μονάδες στις 1000 !Πρώτα δανείζεσαι με καλούς ορους και μετά προσπαθείς να βάλεις τάξη στα δημοσιονομικά σου προβλήματα, χωρίς φανφάρες και με μόνο οδηγό τη σύνεση.

Γιατί θέλησε να τρομάξει τον ελληνικό λαό ρίχνοντας όλα τα βάρη επάνω του με μια τρομακτική προπαγάνδα που εξαπέλυσε -με τα παπαγαλάκια του- που θα την ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς?

Η λογική εξήγηση είναι ότι είχε την πρόθεση ή την εντολή να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε σαν να ήθελε να τιμωρήσει τους Έλληνες γι' αυτή την κατάσταση που κατεξοχήν δημιούργησαν ο πατέρας του, ο Σημιτης και ο ίδιος.

Θα μπορούσε ωραιότατα να βάλει μια τάξη στα οικονομικά αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό με χαμηλό επιτόκιο ώστε να έχει ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί αργότερα και κατόπιν να φέρει στην δημοσιότητα τις δυσκολίες της χώρας. Αλλά και αυτό με μέτρο, όχι με τις κραυγές που το έκανε.

Πολλές άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα αλλά καμιά δεν κατηγορήθηκε από τον ίδιο της τον πρωθυπουργό για διαφθορά και ανικανότητα να εξοφλήσουν το χρέος τους.

Τι να έκαναν οι δανειστές μας όταν έμαθαν τα νέα ? δεν θα ανέβαζαν συνεχώς τα επιτόκια? Και δεν θα απαιτούσαν να πάρουν τώρα, από μια αιμορραγούσα Ελλάδα, όποια προίκα της άφησε ο καλός Θεούλης και κάποιοι γενναίοι πραγματικοί Έλληνες?

Γιατί δεν έκανε την μόνη σωστή κίνηση? είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πλανιέται στη σκέψη όλων των Ελλήνων αυτή την ώρα που αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο, σε όλο της το μεγαλείο, το ελεεινό σχέδιο της οικονομικής απογύμνωσης μιας Ελλάδας που σπαράζει κάτω από τα τρωκτικά της διεθνούς τοκογλυφίας.

Δεν ξέρουμε πως μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό ? προδοσία ? ανικανότητα ? η υποκριτική ειλικρίνεια ?

Οι Γερμανοί τον ..τίμησαν γιατί ....βρήκε τρόπο να δανειστεί με υπέρογκα επιτόκια για να μπορέσει να τους δώσει πίσω μερικά από τσ δανεικά, χρεώνοντας για πάντα την Ελλάδα.
Αυτό κι αν είναι γκεμπελικό!

Και οι "φανφάρες" ότι όλα πάνε καλά συνεχίζονται και θα συνεχίζονται μέχρι να πέσει αναίσθητη κάτω από τα χτυπήματα των τοκογλύφων ολόκληρη η Ελλάδα, και τότε -σύντομα νομίζουμε - θα κάνει εκλογές για να τις χάσει, -μιας και θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του- και θα φύγει νύχτα πιστεύοντας ότι θα πάρει τις θέσεις στην διεθνή σκηνή που του έταξαν. Όταν ξυπνήσει και δει την αλήθεια, τι έκανε και τι του κάνανε, θα χλωμιάσει από την εξαπάτηση.

Θα μας απαντήσετε άραγε κ. Παπανδρέου στο μεγάλο αυτό ερώτημα ?

http://udemand.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html
Share

4 σχόλια:

 1. κι αν δεν απαντήσει σε μας, θα απαντήσει στο ειδικό δικαστήριο όταν έρθει η ώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο John, όμως όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται!
  Το ξέρουν κι αυτοί ότι θα μείνουν ατιμώρητοι, γιατί με τις οδηγίες των αφεντικών τους κατασκεύασαν μια Ελλάδα από Έλληνες που τους έπεισαν ότι φταίνε για όλα τα δεινά του κόσμου, και τώρα αυτοί οι Έλληνες αισθάνονται άσχημα και θα τα ανεχτούν όλα!
  Όμως υπολογίζουν ή μάλλον δεν υπολογίζουν τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, που περιμένουν στην γωνία.
  Ο Θεός να τους βοηθήσει όταν έρθει η ώρα, αν και Αυτός δεν θα θέλει μάλλον να το κάνει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι λετε ρε παιδια? Ο άνθρωπος προσπαθεί να μαζέψει τ'αμάζευτα και μιλάτε κιόλας? Γιατί δεν ρωτάτε τον Καραμανλή πού πήγαν ολα τα λεφτά? Γιατί αυτόν δεν τον ακουμπάει κανείς???? Δε λέω ίσως εκανε κάποιες λάθος κινήσεις....αλλα οχι και να χρεωθεί όλες τις πομπές του Καραμανλή.....Απο το 2008 μας ενημέρωσαν οτι δεν πάμε καλα.....ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ???? Και τον αφήνουν να κανει διακοπές ανενόχλητος???? ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! Η τιμωρία δεν θα είναι πάντα για το ΠΑΣΟΚ, οπως έκανε ο Μητσοτάκης στον Παπανδρέου....τοτε!!! Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα μεγάλο αλλα ασ επωμιστούν οι πραγματικοί ένοχοι τις ευθύνες τους....μην τα ρίχνουμε πάντα στους άλλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρυσή μου κανείς δεν είπε ότι ο Καραμανλής είναι άμοιρος ευθυνών..Αποδείχτηκε πολύ λίγος για πολλά και κυρίως επειδή παρέδωσε την εξουσία στον αρχηγό σου ενώ γνώριζε ότι εκτελεί σχέδιο θανάτου της χώρας. Πραγματικά ελπίζω να ανήκεις στο επιτελείο του ΓΑΠ που διαβάζει ταχάλια και να μην είσαι άνθρωπος του λαού. Γιατί αν υπάρχουν άνθρωποι που στρουθοκαμηλίζουν όπως εσύ οι ελπίδες που έχουμε για ανάνηψη ως έθνος μειώνονται δραματικά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com