22 Οκτ 2010

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος που διαψεύδει ακόμα και τα… επίσημα έγγραφα…

Σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έχουν ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για μία ακόμα τουρκική προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος συνδιαχείρισης στο Αιγαίο. Αυτό το καθεστώς θα δημιουργούνταν μέσα από μυστικές συζητήσεις και συμφωνίες, τον ορισμό δηλαδή της μυστικής διπλωματίας.

Μάλιστα, η εφημερίδα για την απόδειξη του ρεπορτάζ της δημοσιεύει και τμήμα της πρώτης σελίδας από άκρως απόρρητο – ειδικού χειρισμού έγγραφο. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι Τούρκοι τον περασμένο Μάϊο δια στόματος Ταγίπ Ερντογάν πρότειναν στην Ελλάδα να υπάρξει ένας παράλληλος διάλογος για τη μείωση της έντασης. Αυτός ο διάλογος θα γινόταν μυστικά, ενώ υπήρξε και συνάντηση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα.

Οι προτάσεις των Τούρκων ποικίλουν και ξεκινούν από την υιοθέτηση ενός κώδικα συμπεριφοράς (!) στις αναχαιτίσεις, καθώς αυτές θα έπρεπε να γίνονται λιγότερο επιθετικά από τους Έλληνες, και διάφορα άλλα ευφάνταστα. Για όλο αυτό το θέμα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος το μόνο που ανέφερε είναι ότι δεν υπάρχει μυστική διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών. Δηλαδή κ.Πεταλωτή αν υπήρχε μυστική διπλωματία, πώς θα ήταν;

Από το ενημερωμένο: http://www.newsblog.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη