20 Οκτ 2010

Το απαράδεκτο φαινόμενο της "φόλας". Πότε θα σταματήσει αυτό το έγκλημα;

Η Μαγδαληνή Λύρατζη είναι μια πολύ αξιόλογη γυνάικα με ευαισθησίες, γνώσεις και προσφορά στο χώρο των ζωοφιλικών οργανώσεων (και όχι μόνο). Στην πράξη, όχι στα λόγια. Για αυτό την εκτιμούμε και το λέμε έντιμα και δημόσια, επειδή γνωρίζουμε την προσφορά της. Γιατί, κάποιους ανθρώπους που προσφέρουν (με πράξεις, όχι με στομφώδεις τηλεοπτικές εμφανίσεις) πρέπει να τους επιβραβεύουμε.

Γράφει λοιπόν η κ.Λύρατζη
Το απαράδεκτο φαινόμενο της "φόλας", απομεινάρι μιας απαράδεκτης και ανήθικης πρακτικής εξόντωσης ζώων, είναι προνόμιο της χώρας μας και θα έπρεπε η κοινωνία μας να ντρέπεται...
 γι’ αυτό. Είναι άλλωστε γνωστός ο διασυρμός της Ελλάδας στο εξωτερικό, όσον αφορά την απαράδεκτη μεταχείριση των ζώων και το πολύ χαμηλό επίπεδο ζωοφιλίας. Οι περιπτώσεις των κακοποιήσεων κάνουν τον γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα αυτό να έχει επιπτώσεις και στον τουρισμό μας.


Πάγια αιτήματά μας,
-η εφαρμογή του νόμου για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας για τον περιορισμό της εγκατάλειψης αδέσποτων,
-δραστικός περιορισμός των ανεξέλεγκτων γεννήσεων των ζώων συντροφιάς,
-αξιοποίηση των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών,
-κατάργηση των δημοτικών κυνοκομείων - κολαστηρίων ζώων,
-ενημέρωση των πολιτών και δίκτυο υιοθεσιών από τους δήμους,
-κατακόρυφη αύξηση των ποινών και προστίμων σε όσους κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα,
-απαγόρευση εισόδου τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα,
-δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για το κυνήγι κ.ά.

Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ζώων είναι ζήτημα αδιαμφισβήτητα ηθικό, που προκαλεί σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στο επίπεδο πολιτισμού που παράγεται στη χώρα μας. Βήματα εκσυγχρονισμού έχουν γίνει, ήρθε η ώρα για άλματα. Όπως έχει πει ο Μαχάτμα Γκάντι, «το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνονται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».

Μέσα από το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα διεκδικήσουμε με ανθρωπιά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα, καλύτερη εικόνα της χώρας μας στο θέμα αυτό.

Μαγδαληνή Λύρατζη
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
«Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π. Ψωμιάδης»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη