16 Οκτ 2010

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Μπόλαρη στην Κατερίνη

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Κατερίνη, παραβρέθηκε , σήμερα Σάββατο 16-10-2010, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. Τον κ. Μπόλαρη συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας..
 κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, καθώς και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών «Ξέρετε οι μέρες είναι δύσκολες και οικονομικά , δημοσιονομικά και στην κοινωνία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι σ’ αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι μεγάλο, γιατί το πρόσωπο που θα επιλέξουμε θα σχεδιάσει το μέλλον του τόπου . Αυτό πρέπει να το έχουμε κατά νουν γιατί από το ποιο είναι το διακύβευμα , εξαρτάται και ποια θα είναι και η επιλογή που θα κάνουμε για να δώσουμε την εντολή.»

Όσον αφορά στις αρμοδιότητες που μεταφέρονται από το κεντρικό κράτος στις αιρετές περιφέρειες, ο κ. Μπόλαρης είπε «Μερικοί μεμψιμοιρούν. ‘Ακουγα προχθές ομιλία ενός υποψηφίου, που έλεγε ότι 87 προεδρικά διατάγματα πρέπει να βγουν μέχρι να υλοποιηθεί η αιρετή περιφέρεια. Μπράβο, γ’ αυτό πρέπει να χειροκροτήσουμε, γιατί αν ήταν να βγουν ένα ή δύο διατάγματα θα ήταν μηδαμινές οι εξουσίες που αποκεντρώνονται. Τα 87 διατάγματα ορίζουν 300 εξουσίες που περνούν στα χέρια τα δικά μας, των ανθρώπων που επιλέξαμε να μένουμε, να ζούμε, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, στην περιφέρεια. Γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις της περιφέρειας.»

Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε πως «Στην ώρα της κρίσης, απαντούμε με πρωτοβουλίες ανάπτυξης, ανοίγουμε τις καρδιές μας, λειτουργούμε με εξωστρέφεια, όχι με εσωστρέφεια .Μερικοί που δεν έχουν λόγο, δεν έχουν ατζέντα, δεν κατάλαβαν το μήνυμα της ανάπτυξης και θέλουν να μένουν στη λογική την καταγγελτική, στη λογική του θύματος, στη λογική του επαίτη, λειτουργώντας με όρους και λογικές του χθες, που δεν κατάλαβαν τι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μας, για να αυξήσουμε με τις δικές μας στρατηγικές το εισόδημα σ’ αυτόν τον τόπο, επιχειρούν να αλλάξουν το γήπεδο και να εμφανιστούν ως υποκαταστάτες του υπουργείου Εξωτερικών. Απαντώντας ,θέλω να σας πω από αυτήν την ιστορική πόλη, ότι ο πολιτισμός μας, η Μακεδονία μας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να την εμπιστευτούμε σ’ αυτούς που επιχειρούν να την καπηλευτούν με εθνικιστικές κραυγές.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη