29 Οκτ 2010

Στα γραφεία του μετρό ο Κώστας Γκιουλέκας

Συνάντηση κλιμακίου υποψηφίων με το διευθυντή του ΜΕΤΡΟ, Γιώργο Κωνσταντινίδη

Κλιμάκιο ειδικών, μηχανικών και αρχιτεκτόνων, υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 27 Οκτωβρίου 2010, με τον Διευθυντή του Μετρό κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη. Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συζήτησαν με τον κ. Κωνσταντινίδη για την πορεία του έργου και τους λόγους που...
 παρουσιάζεται καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας επισκέφθηκε τα γραφεία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Οκτωβρίου και τότε είχε ενημερώσει τον κ. Κωνσταντινίδη για την επίσκεψη κλιμακίου υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Ομάδας Δημιουργίας» που σχετίζονται με το αντικείμενο, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του συνδυασμού σχετικά με την πορεία του έργου.


Οι θέσεις της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» για το ΜΕΤΡΟ είναι οι εξής:


Το ΜΕΤΡΟ είναι έργο κεφαλαιώδους σημασίας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη πόλη μας.


Διεκδικούμε την ταχεία κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κεντρικής γραμμής και η ανοικτή πληγή με τα εργοτάξια παντού, έχουν κατ’ αρχήν σοβαρότατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα του δημότη και στην ήδη βεβαρημένη οικονομική ζωή της πόλης.


Ζητούμε την επίσπευση των προπαρασκευαστικών σταδίων (μελέτες κ.λπ) τόσο για την υλοποίηση των επεκτάσεων προς Καλαμαριά και τις δυτικές συνοικίες, όσο και για τον σχεδιασμό νέων επεκτάσεων προς Τριανδρία, Άνω και Κάτω Τούμπα.


Θεωρούμε σκόπιμη την εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης που θα συνδέει τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ με την αστική συγκοινωνία και θα χωροθετεί νέους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη συνέργεια. Άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην χωροθέτηση και προετοιμασία για κατασκευή χώρων στάθμευσης πλησίον των τερματικών σταθμών του ΜΕΤΡΟ.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας έχει δεσμευθεί για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης πλήττονται από τα έργα του ΜΕΤΡΟ και για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη