27 Οκτ 2010

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα ενισχύσει με προσωπικό τη Δημοτική Αστυνομία

Δημοτικοί αστυνομικοί σε ρόλο σωματοφυλάκων ή ακόμα και συνοδών καλλιτεχνών. Με 29 αρμοδιότητες και δύναμη 174 ατόμων σε όλους τους τομείς, όταν ο Οργανισμός προβλέπει 600. Με αυτοκίνητα που δεν έχουν ανταλλακτικά και μηχανάκια που δεν έχουν οδηγούς. Με ποδήλατα χωρίς κράνη, γάντια και σαμπρέλες. Στα δικαστήρια, στα οποία πληρώνουν οι ίδιοι τα δικαστικά έξοδα, αφού ο Δήμος δεν τους ....
καλύπτει νομικά.

Γι’ αυτά τα προβλήματα και για πολλά ακόμη, που αφορούν την καθημερινότητά τους στο χώρο εργασίας, αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στην αστυνόμευση του Δήμου, μίλησαν σήμερα το πρωί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και με μέλη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που τον θέλουν να “κλείνει” τη Δημοτική Αστυνομία εάν εκλεγεί Δήμαρχος . «Όχι απλά δεν θα την κλείσω, αλλά θα απαιτήσω άλλες 400 προσλήψεις, όσες προβλέπει ο Οργανισμός, ώστε να μπορεί η υπηρεσία να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες για αστυνόμευση», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μάλιστα δεσμεύτηκε να δώσει προτεραιότητα για να αποκτήσει η Υπηρεσία αξιοπιστία στα μάτια των πολιτών.

Τον Γιάννη Μπουτάρη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Θέμης Χαρίσης, Αννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Νίκος Μελίδης.

Νωρίτερα, οι υποψήφιοι της «Πρωτοβουλίας» συνάντησαν και τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τη Δημοτική Αστυνομία, Θεόδωρο Αθανάσαρο, ο οποίος περιέγραψε τα τρία βασικά προβλήματα της υπηρεσίας, που είναι οι δεκάδες των παράνομων μικροπωλητών, το οξυμμένο κυκλοφοριακό και τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν κατακλύσει πεζοδρόμια και πεζόδρομους.



Προβλήματα στη Λαχαναγορά

Το παρεμπόριο στα νωπά οπωροκηπευτικά και κρέατα φθάνει σχεδόν στο 50% των προϊόντων που καταλήγουν στους τελικούς καταναλωτές, με αποτέλεσμα το νόμιμο εμπόριο να αιμορραγεί και το κράτος, να χάνει πολύτιμα έσοδα από διαφυγόντες φόρους.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς και Κρεαταγοράς Θεσσαλονίκης, όπως είπαν οι φορείς εκπροσώπησής τους στον Γιάννη Μπουτάρη, που επισκέφθηκε τους χώρους της Κ.Α.Θ., συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τους υποψηφίους συμβούλους Θανάση Βουρονίκο, Χρήστο – Κων/νο Ελευθεριάδη και Νίκο Μελίδη.

Στη συνάντηση με τους υποψηφίους της «Πρωτοβουλίας» ο πρόεδρος της Κ.Α.Θ. Α.Ε. και ο δ/νων σύμβουλος κ.κ. Κων/νος Σαββίδης και Παναγιώτης Κακαφίκας αντίστοιχα, παρουσίασαν το πρόγραμμα κτιριακού εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος της λαχαναγοράς, το σχέδιο εγκατάστασης συστημάτων παρακολούθησης των διακινούμενων αγαθών με το πρόγραμμα “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση”, ενώ ζήτησαν να ασκηθεί πίεση για να δοθεί λύση στο σημαντικό πρόβλημα πρόσβασης στο χώρο, που καθημερινά δέχεται περί τις 2.000- 2.500 οχήματα για τροφοδοσία και παραλαβές. Ένα από τα ζητήματα στα οποία προωθείται λύση είναι και αυτό της αξιοποίησης των αποβλήτων μετά τον διαχωρισμό των στερεών από τα οργανικά απόβλητα.

Στη συνάντηση από πλευράς Κ.Α.Θ. Α.Ε., μετείχαν ακόμη τα μέλη του ΔΣ Κων/νος Κουρής και Αθανάσιος Κατσαρός.

Από τους εκπροσώπους του Σωματείου Εμπόρων Λαχαναγοράς ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών, στην πάταξη του παρεμπορίου, που οργιάζει στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, και στην κατασκευή νέου οδικού κόμβου, που θα εξυπηρετεί την κίνηση των εκατοντάδων φορτηγών και ψυγείων μεταφοράς αγαθών . Τις θέσεις του Σωματείου κατέθεσαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Σταματίου, ο γ.γ. Παναγιώτης Μαμαλικίδης και το μέλος ΔΣ Ιωάννης Χαραλαμπίδης.

Ο πρόεδρος των Εμπόρων Κρέατος Κώστας Κουκαρούδης, απάντησε στην ερώτηση του Γιάννη Μπουτάρη για το πως μπορεί να αντιμετωπισθεί η γνωστή “ελληνοποίηση” των εισαγόμενων κρεάτων λέγοντας ότι το θέμα θα λυθεί με τη δημιουργία Μητρώου Αγροτών .

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών οι Αθανάσιος Φραγκούδης και Αναστάσιος Παπαϊωάννου, οι οποίοι είπαν ότι περιμένουν από τη νέα διοίκηση να μεριμνήσει για να υπάρχει ιατρική φροντίδα στους χώρους της Κ.Α.Θ.

Αύριο Πέμπτη 28/10, επέτειο του ΟΧΙ, ο Γιάννης Μπουτάρης θα παρακολουθήσει την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

Την Παρασκευή 29/10, στις 3 μ.μ., θα επισκεφθεί το Σωματείο Οδηγών Ταξί “Ερμής”. Μετά τις 5 μ.μ. θα περιοδεύσει στην αγορά του 5ου Διαμερίσματος.

Στις 10 μ.μ., θα συμμετάσχει σε εκπομπή του TV100, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη