11 Οκτ 2010

Οι θέσεις Παπαθεμελή για τη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Παπαθεμελής πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στο ξενοδοχείο «ΚΑΨΗΣ» την πρώτη κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού του, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις απόψεις του κινήματος του για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαθεμελής καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες φίλους και ψηφοφόρους τόνισε, ότι ...
ο συνδυασμός είναι αντικομματοκρατικός , αναφέρθηκε στον αντιμνημονιακό χαρακτήρα των εκλογών και πρότεινε ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα αναδεικνύει μια ζωντανή άμεση δημοκρατία.

«Στόχος μας είναι η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων μέσω άτυπων δημοψηφισμάτων. Χρειάζεται δραστική ανάπλαση η Θεσσαλονίκη λόγω κακής πολεοδόμησης, πτωχής αρχιτεκτονικής μπετονοποίησης και εξαφάνισης του πρασίνου» είπε ο κ. Παπαθεμελής και αναφέρθηκε στην πληγή της επικυριαρχίας του αυτοκινήτου και στα μέτρα τα οποία επιβάλλονται για να καταστεί η πόλη ανθρώπινη.

Σχετικά με το κεφαλαίο εργασία, οικονομία, τουρισμός ο κ.Παπαθεμελης επέμενε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να καταστεί τουριστικός προορισμός προβάλλοντας τα μοναδικά μνημεία της και αξιοποιώντας τους ευρισκομένους σε ελάχιστη απόσταση, μεγάλα κέντρα του Μακεδονικού ελληνισμού όπως η Βεργίνα, το Δίον και το Αγιον Ορος.

«Μια τέτοια προοπτική θα δημιουργήσει τουρισμό για 12 μήνες και θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για νέους» επεσήμανε.

Ο κ. Παπαθεμελης έκανε ιδιαίτερη αναφορά κατά την διάρκεια της ομιλίας του, με αφορμή τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα, στο μείζον θέμα του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ τονίζοντας.

«Όσο θα συνεχίζεται η απειλή κατά της Μακεδονίας μας, θα συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίζεται και ο Μακεδονικός Αγώνας.

Η πρόταση της παρούσης και της προηγούμενης Κυβέρνησης που δυστυχώς έχει βρει σύμφωνα όλα τα κόμματα της Βουλής αν ποτέ γίνει δεκτή και από τα Σκόπια – είναι εθνικά επικίνδυνη γιατί θα αποτελέσει νομιμοποίηση εκ μέρους μας ,της υπεξαίρεσης του ιερού ονόματος της Μακεδονίας από τους Σλάβους των Σκοπίων. Εκεί όπου χρόνιες παραλείψεις και επιπολαιότητες ηγεσιών μας, αλλά και ως μη όφειλε, αυτοαδρανοποίηση του λαού μας έχουν φτάσει το ζήτημα, το μόνο που μπορεί να κάμψει την αλαζονεία των κακή τη μοίρα γειτόνων μας είναι να αποφασίσουμε ως Ελλάδα την αντιστροφή του σκοπιανού αλυτρωτισμού.

Στο μέτρο που οι σκοπιανοί εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι είναι Μακεδόνες, η εξίσωση της ιστορίας διδάσκει ότι οι Μακεδόνες είναι «έκπαλαι» Έλληνες! Ήταν είναι και θα είναι Έλληνες. Επομένως με τα καμώματά τους οι σκοπιανοί έχουν επιλέξει να είναι Έλληνες και κατ΄ ακολουθίαν αντί αυτοί να διεκδικούν τη μισή Ελλάδα, είναι η Ελλάδα που πρέπει να διεκδικεί ολόκληρα τα Σκόπια αφού η εμμονή τους στο μακεδονισμό τους καθιστά αλύτρωτους Έλληνες».

Κατόπιν ο κ. Παπαθεμελης έκανε αναφορά σε 10 μικρές κινήσεις που θα ανακουφίσουν άμεσα τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

-Μείωση των δημοτικών τελών, ρύθμιση των φαναριών, χημικές τουαλέτες σε δημοσίους χώρους, βοήθεια στο σπίτι για ηλικιωμένους και ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, σχολείο για τα παιδιά των αθιγγάνων, φαγητό σε απόρους, δωρεάν ιντερνετ σε νέους, δωρεάν αντικαπνιστική αγωγή με εξειδικευμένα κέντρα, δημιουργία μητρώου για αδέσποτα ζώα, σωστή ανταμοιβή για τους ανθρώπους που εργάζονται στην καθαριότητα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαθεμελής στη συνεχεία αναφέρθηκε στα 3+1 θέματα που χτυπάνε «κόκκινο» και χρειάζονται επειγόντων λύσεις.

«Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στα αιρούμενα σωματίδια. Το πράσινο είναι πλέον ελάχιστο και τα τελευταία αιωνόβια δέντρα έχουν κοπεί. Το νερό που πίνουμε σε πολλές περιοχές είναι ακατάλληλο με αποτέλεσμα να γίνεται υπερχλωριωση. Ο ποταμός Αλιάκμονας ανήκει πλέον στα «πορφυρά» ποτάμια, ενώ ο Θερμαϊκός κατάντησε «χαβούζα» εξαιτίας της πλημμελούς λειτουργίας του βιολογικού σταθμού. Μείζον θέμα φυσικά είναι και η καθαριότητα στην οποία θα πρέπει να συμβάλουν και οι συμπολίτες μας »υποστήριξε ο κ. Παπαθεμελης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιαστήκαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη