24 Οκτ 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κ. ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ομιλία υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Τη λειτουργία της νέας αιρετής περιφέρειας και τις προκλήσεις δημοκρατίας και ανάπτυξης που δημιουργεί, ανέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, στους πολίτες της Χαλκιδικής, από τα Μουδανιά όπου πραγματοποίησε χθες τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», παρουσία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, κ. Απόστολου Πάνα.


Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπόλαρης, πρόκειται για μια επαναστατική αλλαγή, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη Θεσσαλονίκη και τους δήμους της περιφέρειας. «Στην Αττική ο πολίτης θα αισθανθεί τη μεταφορά εξουσιών σαν μεταφορά από κτήριο σε κτήριο, γιατί η κυβέρνηση είναι εκεί, οι εξουσίες είναι εκεί. Η επαναστατική αλλαγή που γίνεται στην Ελλάδα αφορά στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο. Εδώ έρχονται για πρώτη φορά εξουσίες. Και επιμένω σε αυτό γιατί πρέπει να ξέρουμε για ποιο λόγο θα δώσουμε εντολή στις 7 Νοέμβρη γιατί ανάλογα με το μέγεθος της πρόκλησης, είναι και η επιλογή αυτού στον οποίο θα δώσουμε την εντολή», είπε ο κ. Μπόλαρης και συνέχισε:

«Εάν λόγου χάρη έχουμε πρόβλημα στον τουρισμό της Χαλκιδικής, το Υπουργείο Τουρισμού μπορεί να αξιολογήσει και να χειριστεί όπως θέλει το πρόβλημα. Για μια περιφέρεια με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη το πρόβλημα στον τουρισμό, στη Χαλκιδική, είναι ΤΟ πρόβλημα και η παρέμβαση άμεση, γιατί εμείς ξέρουμε ζώντας σε αυτόν τον τόπο πως όταν αναφερόμαστε σε πρόβλημα ελιάς στη Χαλκιδική, από κάτω έχουμε χιλιάδες συμπολίτες μας που περιμένουν να ζήσουν από αυτό, δεν είναι ακόμα ένα ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει η γραφειοκρατία της Αθήνας».

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως η αιρετή περιφέρεια δεν πρέπει ν’ αναπαράγει την το συγκεντρωτικό μοντέλο των Αθηνών. «Το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε στήνοντας την αιρετή περιφέρεια, είναι να μιμηθούμε στη Θεσσαλονίκη τη γραφειοκρατία της Αθήνας. Αλίμονο και για τη Θεσσαλονίκη, αλίμονο και για την περιφέρεια».

Ο κ. Μπόλαρης εξήγησε για μία ακόμη φορά ότι στις 7 Νοέμβρη δε θα κάνουμε νομαρχιακές εκλογές. «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν στα προβλήματα των ανθρώπων στέλνοντας επιστολές, καταγγέλλοντας το κεντρικό κράτος. Και τι έγινε; Πρόταση έχεις; Παρέμβαση μπορείς να κάνεις; Μπροστά σας υπάρχουν δύο προτάσεις. Τη μία πρόταση διακυβέρνησης για την περιφέρεια, την ξέρετε, έχει ξεδιπλωθεί πολιτικά εντελώς τα προηγούμενα χρόνια κυρίως από τα παράθυρα των τηλεοπτικών εκπομπών. Είμαστε εδώ για να σας πούμε τη δική μας πρόταση. Λοιπόν η δική μας πρόταση είναι πρόταση πολιτικής για την ανάπτυξη του τόπου με διαφάνεια, με εντιμότητα, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Πρόταση πολιτικής για ευρωπαϊκή προοπτική. Είναι πρόταση που αφορά στην καθημερινότητά μας, στα προβλήματα του αύριο. Η αιρετή περιφέρεια δεν αναφέρεται στην κυβέρνηση εκ του νόμου, δεν έχει πηγή χρηματοδότησης απλά και μόνο την κυβέρνηση, είναι συνομιλητής της Ευρώπης των περιφερειών και μπορεί να διεκδικεί χρήματα απευθείας από τα κοινοτικά ταμεία».

Τον κ. Μπόλαρη προλόγισαν οι βουλευτές του νομού Χαλκιδικής, κ.κ. Δρεβελέγκας και Λαφαζάνης, με τον τελευταίο να επισημαίνει ότι «ο Μάρκος Μπόλαρης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει το σωστό αποτέλεσμα και να εργαστεί σκληρά προς όφελος της Χαλκιδικής και όλης της περιφέρειας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη