29 Οκτ 2010

Συνάντηση Γιάννη Μπουτάρη με ταξιτζήδες

Οι οδηγοί ταξί μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής» είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» συνόδευσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Θέμης Χαρίσης, Γιώργος Δημαρέλος, Αντώνης Καρούμπης και Στάθης Αβραμίδης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα προβλήματα που...
 αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο Γιάννης Μπουτάρης δεσμεύτηκε για «σταθερή και καθημερινή συνεργασία σε όλα τα κοινωνικά θέματα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οδηγών στην επιτροπή επαγγελματιών που θα συστήσει η «Πρωτοβουλία» ως διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

«Θα είμαστε δίπλα σας σε ότι δημιουργικό προταθεί. Ήδη προσπαθούμε σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα να είμαστε παρόντες», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του «Ερμή», Κώστας Γιαννακάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η σημασία που έχουν οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες ταξί στην όλη προσπάθεια αύξησης της τουριστικής κίνησης στην πόλη, ενώ ιδιαίτερα αναλύθηκε το φλέγον θέμα του κυκλοφοριακού.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά στο κυκλοφοριακό και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να διευκολυνθεί η ροή της κυκλοφορίας προς και από το κέντρο της πόλης, με προτεραιότητα, κατά σειρά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί και στη συνέχεια στα επαγγελματικά αυτοκίνητα.

«Η ολοκλήρωση της κατασκευής του μετρό θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανεξετάσουμε το θέμα της κυκλοφορίας των ταξί στις λεωφορειολωρίδες», επισήμανε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να γίνουν μέλη του σώματος εθελοντών που θα συστήσει η «Πρωτοβουλία» για να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης. «Τα ταξί είναι τα μάτια της πόλης 24 ώρες το 24ώρο», απάντησε ο Κώστας Γιαννακάκης. «Οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας το αναφέρουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ βοηθάμε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους. Θα είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε», συμπλήρωσε.
Φροντίδα για τα Λαδάδικα

Τα αιτήματα των καταστηματαρχών των Λαδάδικων συζητήθηκαν σε συνάντηση υποψηφίων της «Πρωτοβουλίας» και μελών του Σωματείου ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής, κατά την οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δεσμεύτηκε ότι τα “Λαδάδικα” θα συμπεριληφθούν σε όλες τις διοργανώσεις του Δήμου, πολιτιστικές, εορταστικές, προσέλκυσης τουριστών, ενώ θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για να “επιστρέψουν” στην παλιά Αιγυπτιακή Αγορά – στη βάση ενός κανονισμού λειτουργίας που θα προβλέπει ποσοστώσεις- παραδοσιακά επαγγέλματα.

Επίσης, ειδικά για τις παραδοσιακές αγορές της Θεσσαλονίκης, που θα πρέπει να διατηρηθούν ζωντανές χωρίς παράλληλα να χάσουν το χαρακτήρα τους, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» υποστήριξε ότι θα πρέπει να καταργηθεί το τέλος παρεπιδημούντων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών καταστημάτων “Λαδάδικα” Ιωάννης Λουμάκος, αναφέρθηκε στον “δωδεκάλογο” αιτημάτων των επιχειρηματιών της περιοχής, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για αποκατάσταση των παλιών κτιρίων, επέκταση της τουριστικής λεωφορειακής γραμμής μέχρι τα “Λαδάδικα”, βελτιωμένες υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού, παράταση του χρόνου λειτουργίας των μουσικών οργάνων, αξιοποίηση των δύο πλατειών της περιοχής με την διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού.

Στη συνάντηση από πλευράς «Πρωτοβουλίας» μετείχαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι Διονύσης Κατρανίτσας, Χάρης Μέρκος και Αραβέλα Σαλονικίδου. Το Σωματείο καταστηματαρχών εκπροσώπησαν οι: Γεώργιος Ευθυμιάδης, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Αντιγόνη Λουμάκου και Κώστας Πορτοκάλογλου.
Αύριο Σάββατο, 30/10 ο Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά στην οδό Μαρτίου και καταστήματα της περιοχής. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Α’ Διαμερίσματος, στην πλατεία Ναυαρίνου ( καφέ Elite).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη