31 Οκτ 2010

Συμμετέχουμε, ενάντια στην κρίση

Γράφει ο Αντώνης Βακάλης*
Μια κοινωνία υπό κρίση βρίσκεται απέναντι στις κάλπες στις 7 Νοεμβρίου, μια κοινωνία θυμωμένη, απογοητευμένη, που νιώθει ότι δεν υπάρχει προοπτική και για αυτό γυρνά την πλάτη στην πολιτική, στους πολιτικούς, στα κοινά, σε όσα μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί. Μια κοινωνία που δεν θέλει πια να συμμετέχει.

Και απέναντι της όλοι εμείς, οι υποψήφιοι, που τις ζητάμε το...
 αντίθετο. Θέλουμε από τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκλογές να μας εμπιστευτούν για τις προτάσεις και για τις ικανότητες μας, να πάμε όλοι μαζί ενάντια στην κρίση.

Περπατώ κάθε μέρα στις γειτονιές, συναντιέμαι με νέους, με επαγγελματίες, με μαμάδες, με φίλους μου και με αγνώστους, με συνομήλικους των γονιών μου και προσπαθώ να τους πείσω ότι το μέλλον αυτής της πόλης είναι ευθύνη όλων μας, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, να πάμε ενάντια στην κρίση. Όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε, να φέρουμε ξανά την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση σ’ αυτή την πόλη. Αρκεί να κάνουμε το πρώτο βήμα να συμμετέχουμε.

Η αποχή δεν είναι λύση. Το μήνυμα της δεν αγγίζει κανέναν. Αντίθετα, αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Η λύση ενάντια στην κρίση είναι να συμμετέχουμε, να αποφασίσουμε εμείς με ποιες δυνάμεις, με ποιο σκεπτικό, με ποιες προοπτικές θα διαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης μας.

Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο απέναντι στην κρίση. Το μέτωπο της Θεσσσαλονίκης, που δουλεύει ενωμένη με βάση τις δικές της δυνάμεις, τις δικές της δυνατότητες, τους δικούς της ανθρώπους, το δικό της μοντέλο ανάπτυξης.

Με την “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Γκιουλέκα φτιάξαμε το πρόγραμμα μας με δύο στόχους: α) να θωρακίσουμε την πόλη μας, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που γονατίζουν από την κρίση, να βοηθήσουμε τις οικογένειες και την αγορά και β) να δημιουργήσουμε μια δυνατή Θεσσαλονίκη, ακόμη και μέσα στην κρίση, να προωθήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη που θα μας δώσει νέες προοπτικές, προοπτικές που δεν θα εξαρτώνται από το κράτος των Αθηνών, αλλά από τη δική μας δυνατότητα να δουλέψουμε όλοι μαζί με σχέδιο για την πόλη μας. Φέρνουμε ένα νέο τρόπο σκέψης για έναν Δήμο που αναλαμβάνει την κοινωνική του ευθύνη και έχει στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης.

Στις 7 Νοεμβρίου συμμετέχουμε όλοι ενάντια στην κρίση. Το μέλλον αυτής της πόλης εξαρτάται από όλους μας. Έλα κι εσύ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να περάσουμε από το εγώ στο εμείς, να φτιάξουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης μας μαζί. Έλα μαζί μας για μια πόλη που αξίζει να ζεις. Μην μένεις αμέτοχος.

http://www.antonisvakalis.gr/
Αντώνης N.Βακάλης
Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων
Οικονομολόγος (BA,MSc,Lond.)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη