31 Οκτ 2010

Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην "Καρφίτσα"


«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη»

Ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι υποψήφιος με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη – Γ. Μπουτάρης». Πρόεδρος των Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης επί 7 χρόνια και μέλος του δ.σ. της Αττικό Μετρό ΑΕ συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο 4ου δημοτικού διαμερίσματος. Έχει συνδέσει το όνομά του με το κτίσιμο του κλειστού γηπέδου στο Φοίνικα και τη διαδικασία μεταφοράς της διοίκησης και διαχείρισης του μετρό στη Θεσσαλονίκη....

Είναι γνωστό ότι για πολλά χρόνια ασχολείστε με τα κοινά –μετρό, Κρατική Ορχήστρα, ΠΑΟΚ κ.ά. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να κατεβείτε στις εκλογές;

Έχω κουραστεί από τη γκρίνια και την ενδοσκόπηση που στοιχειώνει την πόλη. Θεωρώ πως είναι καιρός να σταματήσουμε την καταγραφή των προβλημάτων και να σηκώσουμε τα μανίκια. Να ανταποκριθούμε σε ένα καθολικό αίτημα για αλλαγή στα πράγματα της πόλης μας. Ενεργά, όχι στα λόγια.

Γιατί με τον Γιάννη Μπουτάρη;

Γιατί ο Γιάννης Μπουτάρης έχει τη γνώση και την εμπειρία. Γατί γνωρίζει τα προβλήματα και θέλει να τ’ αλλάξει. Γιατί δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός. Κι εκείνος, όπως κι εγώ, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις στα προβλήματα της πόλης, με πλούσια κοινωνική και εθελοντική δράση. Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη. Γιατί θέλουμε να γίνει ξανά η πόλη που δημιουργεί και πρωτοπορεί, που δεν κοιτά ούτε νότια με ζήλια ούτε βόρεια με φόβο, αλλά μπροστά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Κάποιοι υποψήφιοι έχουν μια πορεία καταξίωσης στα κόμματα, άλλοι στην κοινωνία. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Δεν μπαίνω στην αυτοδιοίκηση με κομματικές περγαμηνές. Όπλα μου είναι η δουλειά μου και η επί χρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά, με την πόλη, με τον πολιτισμό και με τα τεχνικά έργα.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το στοιχείο που μπορεί να δυναμώσει την τοπική αυτοδιοίκηση;

Να αποκτήσει αξιοπιστία η δημοτική αρχή. Σε όλα. Από τη διαχείριση των οικονομικών, μέχρι την εξυπηρέτηση του πολίτη στην καθημερινότητα. Για να φτάσουμε όμως σ’ αυτό το σημείο, προϋπόθεση είναι ο ίδιος ο πολίτης να επιλέξει σωστά τους τοπικούς του άρχοντες. Να εκλέξει εκείνους που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους με την επαγγελματική τους επιτυχία και την κοινωνική τους προσφορά.

gkessopoulos.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη