11 Οκτ 2010

Ποιός δήμαρχος έχει αυτή τη λαοθάλασσα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου;

Ο δήμαρχος που εκλέγεται με ...Βορειοκορεάτικα ποσοστά (75%)

Εγκαινιάσθηκε το Εκλογικό Κέντρο στο Πανόραμα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ...
 ΙΓΝΑΤΙΟ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗ

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για την επόμενη τετραετία προανήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο δήμαρχος Πανοράματος μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας», που έγιναν στο Πανόραμα, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση εκλογής του τα δημοτικά τέλη δε θα αυξηθούν για τα επόμενα χρόνια σε όλες τις περιοχές του νέου δήμου. «Παγώνουμε τα δημοτικά τέλη για όλη τη δημοτική θητεία σε όλες τις περιοχές του νέου δήμου και προχωρούμε στη μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι και τα ΑΜΕΑ», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, μιλώντας σε μια μεγάλη εκδήλωση, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 1000 άτομα.

Μεταξύ των άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο πρώην βουλευτής Αδάμ Ρεγκούζας, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΜΑΘ Λουκάς Ανανίκας, ο πρόεδρος της ΕΡΤ-3 Τάσος Σπηλιόπουλος, οι δήμαρχοι Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης, Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης και Τριανδρίας Πολυξένη Δρίτσα, οι πρώην δήμαρχοι Πανοράματος Γιώργος Κεδίκογλου και Πυλαίας Στέφανος Μποζίνης, η ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, καθώς και πλήθος νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Το Πανόραμα είναι η αρχή και της νέας διαδρομής μας. Από εδώ ξεκινήσαμε όλοι μαζί δώδεκα χρόνια πριν. Πάλι έχοντας μπροστά μας προκλήσεις, αλλά με σχέδιο, όρεξη για δουλειά και πείσμα να κάνουμε αποφασιστικά βήματα για το μέλλον. Όπως και σήμερα: Με βήματα μετρημένα και σοβαρά, αλλά πάντοτε σταθερά και αποτελεσματικά», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καϊτεζίδης.

«Θέλουμε να επικοινωνούμε με τους δημότες και να καταγράφουμε τα προβλήματά τους, να δεσμευόμαστε χρονικά για την επίλυσή τους και να επανερχόμαστε για να τους ρωτήσουμε αν είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες του δήμου. Αυτή είναι η καθημερινότητα στο δήμο Πανοράματος και αυτήν την καθημερινότητα θα επεκτείνουμε παντού στο νέο καλλικράτειο δήμο», επισήμανε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο ζήτημα της εξυπηρέτησης του δημότη. Οσο για τη φιλοσοφία του σημείωσε ότι στο Πανόραμα η δημοτική αρχή «δε χωρίζει τους πολίτες σε πράσινους, σε μπλε και σε κόκκινους. Ολοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι Πανοραμίτες», σημείωσε.

Για τα μεγάλα έργα του δήμου Πανοράματος αναφέρθηκε στο νέο δημαρχείο και το κέντρο πολιτισμού («Εγιναν στο προβλεπόμενο χρόνο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και με λιγότερα χρήματα απ’ όσα προϋπολογίστηκαν. Δείξαμε τι σημαίνει σεβασμός στα χρήματα των δημοτών»), το αποχετευτικό δίκτυο («Πήγαμε παντού το αποχετευτικό δίκτυο, κάτι που δεν ήταν εύκολο, εξασφαλίζοντας δίκτυο σε πάνω από 10.000 δημότες μας. Το κολυμβητήριο («Λειτουργεί πλέον επί 12 μήνες, καθώς είναι στεγασμένο και αποτελεί πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά. Εκεί έμαθαν κολύμπι πάνω από 1000 μικρά παιδιά») και την υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ («Ηταν ένα θέμα υγείας, ένα ζήτημα αισθητικής, ένα αίτημα των δημοτών για πάνω από 20 χρόνια. Η ΔΕΗ πλήρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ, ώστε τα 6,5 χιλιόμετρα δικτύου στο Πανόραμα να γίνει υπόγειο. Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί με επιτυχία το έργο, εδώ και μερικούς μήνες έχουν απομακρυνθεί και οι τερατόμορφοι πυλώνες»).

«Σε αυτή τη διαδρομή βρήκαμε πηγές χρηματοδότησης, αλλά και περισσότερη δύναμη από αυτή που αναλογούσε στο μέγεθός μας. Το Πανόραμα άλλαξε και στέκεται ισότιμα μπροστά σε μια εποχή, όπου με το νέο μεγάλο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι δυνατότητες αυξάνονται καθημερινά. Με το νέο δήμο θα έχουμε μεγαλύτερη δύναμη και θα ασκούμε περισσότερη επιρροή», σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας», προσθέτοντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται εμπειρία και τόλμη, έργο και αποτέλεσμα, πρακτικές λύσεις στα προβλήματα, συνεργασία και συναίνεση. «Χρειάζεται κοινωνίες ενωμένες και όχι κοινωνίες σε αντιπαλότητα. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τις σημερινές αυτοδιοικήσεις του Χορτιάτη και της Πυλαίας γιατί όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας. Εμείς εδώ καταφέραμε να έχουμε ενωμένες τις δυνάμεις μας για το μέλλον, έτσι ώστε να μη χάσουμε ούτε μια ώρα στην κοινή προσπάθεια για το νέο δήμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μια τούρτα για τα γενέθλια!

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Καϊτεζίδης παρουσίασε και τους 50 υποψηφίους του συνδυασμού που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογικές περιφέρειες Πανοράματος, Πυλαίας και Χορτιάτη, καθώς και τους 12 υποψηφίους του τοπικού συμβουλίου Πανοράματος. «Είναι μια ισχυρή και δυνατή ομάδα, που θα μας δώσει την ώθηση και στο νέο μεγάλο δήμο», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήρθε από τους συνεργάτες του δημάρχου Πανοράματος, ο οποίος την Κυριακή έκλεισε τα 50 του χρόνια. Έτσι στο τέλος της ομιλίας τού πρόσφεραν για τα γενέθλιά του μια τούρτα με ένα κεράκι, το οποίο ο κ. Καϊτεζίδης έσβησε εμφανώς συγκινημένος. «Είναι η πρώτη φορά που γιορτάζω τα γενέθλιά μου στο βήμα μιας πολιτικής ομιλίας. Συνήθως σε προεκλογικές χρονιές το γιορτάζαμε στο εκλογικό μας κέντρο. Σήμερα έχω τη χαρά και την τιμή να το γιορτάζω μαζί σας. Μαζί με όλους τους καλούς μου φίλους, που βλέπω σήμερα εδώ να έχουν συγκεντρωθεί. Μακάρι όλα τα γενέθλια μου να έχουν τη ζεστασιά και την αγάπη τόσων καλών φίλων», σχολίασε ο κ. Καϊτεζίδης. Επίσης όλοι οι των υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πρόσφεραν στον δήμαρχο Πανοράματος και υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη μια ανθοδέσμη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη