25 Οκτ 2010

Τι ειπώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ποιά είναι η στρατηγική απέναντι στις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ

Μόνο στο taxalia / Live !
Ψήφο στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σημαίνει έγκριση του Μνημονίου αποδοχή των σκληρών μέτρων αλλά και «άδεια» για τα νέα μέτρα λιτότητας που θέλει να πάρει ο Παπανδρέου αμέσως μετά τις εκλογές, τόνισαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι.


Ο πρόεδρος του οργάνου Δημήτρης Βαρτζόπουλος και οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης, Έλενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης στις δηλώσεις τους εξήραν τις υποψηφιότητες Ψωμιάδη και Γκιουλέκα και επιτέθηκαν σε Μπόλαρη και Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντας τον μεν πρώτο....
απόλυτη έκφραση του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ και τον δεύτερο «καλλιεργημένο μεγαλοαστό» οι οποίοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους.

Από τα χαρακτηριστικά που ειπώθηκαν ήταν:

Η ΝΔ δεν βάζει πήχη στο Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρεί ότι κάθε νίκη σε δήμο είναι ανατροπή.
Ο κ. Βαρτζόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αλλά και για όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη του Νομού τα οποία, όπως είπε το κόμμα σέβεται και τιμά.
Όλα τα στελέχη της διοικούσας επιτέθηκαν στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η εκβιαστική τακτική της θα απορριφθεί από το λαό.
Για το κόμμα τους είπαν ότι πέτυχε να μετατρέψει τις εκλογές από εκλογές του Καλλικράτη σε εκλογές του Μνημονίου.
Για την αποψινή διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου είπαν ότι γίνεται για να μπει το γνωστό δίλλημα, «Παπανδρέου ή χρεοκοπία». Εμείς λέμε «Παπανδρέου και χρεοκοπία» ή «άλλη πολιτική», τόνισαν…
Αναλυτικά, στη συνέντευξη τύπου, ειπώθηκαν τα εξής:

Γιάννης Ιωαννίδης:

Η αγορά στενάζει, μαγαζιά ξενοίκιαστα για πρώτη φορά, η ύφεση δεν πάει άλλο.

Το μνημόνιο ήταν επιλογή του πρωθυπουργού. Εάν ο Γ. Παπανδρέου απειλήσει με πρόωρες εκλογές θα είναι λυπηρό γιατί με τέτοια διλήμματα δεν γίνεται πολιτική. Ο λαός θέλει λύσεις. Χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος θα αναγκαστεί να βγει στους δρόμους, όπως Γαλλία. Η τρόικα δε θα αφήσει να γίνουν εκλογές.

Βαρτζόπουλος:

Οι δημοτικές εκλογές έγιναν από εκλογές για τον Καλλικράτη, εκλογές για το μέλλον της χώρας. Ο Σαμαράς πέτυχε όχι μόνο να ανεβάσει την ψυχολογία του κόσμου της ΝΔ μετά από μία ιστορική ήττα αλλά και να βάλει την πολιτική ατζέντα.

Οι εκλογές είναι αυτόματα και εκλογές του Μνημονίου. Η ΝΔ έκανε επιλογή να δώσει χρίσμα σε λίγες περιπτώσεις. Σε περισσότερες περιπτώσεις στηρίζουμε δικούς μας ανθρώπους. Που ανεξάρτητα από συνεργασίες να παλεύουν το Μνημόνιο και είναι άξιοι.

Το ζήσαμε κι αυτό να μπούμε υπό επιτροπεία των ξένων και πάλι όπως τον 18ο αιώνα με αντιβασιλείς.

Θόδωρος Καράογλου:

Παρά την κρίση, η ελληνική οικονομία διατηρούσε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επελέχθη η πολιτική συρρίκνωσης του εισοδήματος, με στάση πληρωμών. Στο 1 εκ. οι άνεργοι. Έναντι ετήσιου στόχου 13,7% για φορολογικά έσοδα πέτυχε μόνο 3,7%. Εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει και πάλι στη λαθεμένη απόφαση για νέα φοροεπιδρομή.

Επενδύσεις σε Αστακό, Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη ακυρώθηκαν.

Αντί να γίνει προσπάθεια για μία εθνική οικονομία ανταγωνιστική ήρθαν τα μέτρα του κ. Παπανδρέου και την αποτελείωσαν.

Ο πρωθυπουργός βάζει το δίλημμα: Παπανδρέου ή χρεοκοπία. Αλλά το πραγματικό δίλημμα είναι: Παπανδρέου και χρεοκοπία ή μία άλλη πολιτική;

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε θα τολμούν να βγουν στο δρόμο.

Εντοπίσαμε λάθη παρελθόντος, κάναμε περισσή αυτοκριτική και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση καταθέτουμε υπεύθυνες προτάσεις. Εάν προχωρήσει σε εκλογές θα γίνουμε μία υπεύθυνη κυβέρνηση.

Η ΝΔ στο Νομό Θεσσαλονίκης είναι μία γροθιά.

Έλενα Ράπτη:

Ψεύτικο το δίλημμα χρεοκοπία ή Μνημόνιο. Το απέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς. Όσοι στηρίζουν υποψηφίους ΠΑΣΟΚ συναινούν στα σκληρά μέτρα και τη λιτότητα.

Δυστυχώς είναι καταστροφική η πορεία που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Ξένοι επενδυτές βλέπουν την κατάσταση και απομακρύνονται. Η κυβέρνηση προχωρά σε βίαιη προσαρμογή στη μείωση του ελλείμματος, όχι μειώνοντας τα έξοδα αλλά αυξάνοντας δυσβάσταχτα τα έσοδα από τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν σχεδιάζει για την Ελλάδα, σχεδιάζει μόνο για την επιβίωσή του.

Σταύρος Καλαφάτης:

Τα διλήμματα και η εκβιαστική διάθεση που βάζει ο Γ. Παπανδρέου καταδεικνύει πλήρη αδυναμία να πείσει τους πολίτες και το κομματικό του ακροατήριο για την ορθότητα της πολιτικής του. Δείχνουν πανικό γιατί η πρόταση της ΝΔ μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και πιο ευρύ ακροατήριο.

Η συγκυρία απαιτεί αξιοπιστία, άμεση δράση, υπεράσπιση από κυβέρνηση της χώρας και των πολιτών, μάχες στο εξωτερικό και να εφαρμόζει πολιτική από αυτήν για την οποία εκλέχτηκε. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει. Πρόδωσε τους πολίτες, απαξίωσε ό,τι είχε οικοδομηθεί επί ΝΔ, υποβάθμισε ό,τι είχε πετύχει.

Με κομπογιαννίτικες πολιτικές προχωρά ο Παπανδρέου. Η συγκυρία μετατρέπει τις εκλογές σε πεδίο εκπομπής ενός πολύ σημαντικού πολιτικού μηνύματος.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει ο πολίτης να επιτρέψει να εκληφθεί το αποτέλεσμα των εκλογών ως ενθάρρυνση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Υπόθεση Κόσκο: Την πολέμησαν λυσσαλέα. Μετά πάγωσαν την υπόθεση και μετά την έτρεξαν σταθερά.

Μεταρρυθμίσεις: ΟΣΕ: Η κυβέρνηση έρχεται να κάνει ό,τι πολεμούσε επί ΝΔ.

Υπάρχει μία θάλασσα παλινωδιών και αντιφάσεων που αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργήσει υπεύθυνα ως κυβέρνηση γιατί δεν είχε λειτουργήσει υπεύθυνα ως αντιπολίτευση.

Μετεγκατάσταση ΔΕΘ: Πέρασε ένας χρόνος και ενώ πρέπει να τρέξουμε γιατί ο χώρος είναι υψηλά ανταγωνιστικός, ενώ υπάρχουν φήμες για διαχωρισμό εκθεσιακού και συνεδριακού κομματιού, κάτι που θα είναι καταστροφικό γιατί έτσι πετσοκόβεται το έργο και να μην αναπτυχθεί η δυτική πλευρά της πόλης.

Μετρό: Γιατί δεν μεταφέρθηκε η διοίκηση από την Αθήνα ενώ δεσμεύτηκαν γι αυτό;

Εξωτερική περιφερειακή:

Αντιφάσεις: Ο Παπανδρέου είχε δεσμευτεί για ένα Master Plan. Ο κ. Ρέπας εξήγγειλε ένα δικό του, όπως και η κ. Μπιρμπίλη. Ήταν συρραφές παλαιών μελετών χωρίς να μας πουν πότε θα αρχίσουν να υλοποιούνται και με ποια κονδύλια, καθώς μειώνεται συνεχώς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σάββας Αναστασιάδης:

Αναιρεί νόημα αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης η κυβέρνηση αφού μεταφέρει την αρμοδιότητα πολλών έργων από τις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας στην «Εγνατία Οδό ΑΕ». Ο Καλλικράτης είναι ένα πραγματικό άλμα στο κενό και αποτελεί το πρώτο θύμα του Μνημονίου. Μόνο μετά από δεκαετία και με αρκετή πίεση θα αρχίσει να λειτουργεί.

Με κομματική κοπτοραπτική σχεδιάστηκαν οι νέοι δήμοι.

Για Κορώνεια: Οι καταγγελίες του κ. Τρεμόπουλο έχει στόχο μόνο να βγαίνει στη δημοσιότητα ως ο μόνος τιμητής και υπερασπιστής του περιβάλλοντος. Το επικαιροποιημένο σχέδιο ψηφίστηκε και από αυτόν, οπότε εάν το κατηγορεί, κατηγορεί τον εαυτό του. Η Κορώνεια είναι ήδη σε πολύ καλύτερη φάση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια

Για το Επαρχείο: Ειπώθηκε από Πόπη Καλαντζή ότι το επαρχείο δεν έκανε τίποτε. Εμείς κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις (15 γέφυρες, ΚΤΕΟ, κέντρο επιμόρφωσης, ιππικός μαραθώνιος, διεθνές τουρνουά «Εγνατία», ανοιχτό πανεπιστήμιο κλπ). Κανείς, λαμβάνοντας υπόψη τη δική του συμβολή δεν μπορεί να μηδενίζει το έργο του παρελθόντος.


Βαρτζόπουλος:

Οι βουλευτές μας προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Θ. Καράογλου ήταν κοινοτάρχης Ζαγκλιβερίου, οι Ράπτη και Καλαφάτης δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης και ο Σάββας Αναστασιάδης έπαρχος Λαγκαδά, αντινομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Η ΝΔ τιμά απόλυτα όλους τους εκπροσώπους τους. Διδάσκεται από τα λάθη τους και τις επιτυχίες τους. Όσοι μας εκπροσώπησαν στο παρελθόν επέτυχαν πάρα πολλά. Όπως, είμαι βέβαιος ότι Παπαγεωργόπουλος άλλαξε το πρόσωπο της πόλης. Έργο του καθοριστικό για το μέλλον της πόλης.

Για τον Ψωμιάδη:

Το έργο του που είναι σημαντικό σε όλους τους τομείς πέφτει θύμα της μεγάλης επικοινωνιακής του δεινότητας.

Ορισμένοι δεν ακολουθούν τη ΝΔ στην ευπρέπεια του πολιτικού της λόγου. Μπόλαρης είναι σημαντικός πολιτικός αλλά η απόλυτη έκφραση του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα ο Π. Ψωμιάδης σφίζει από επαναστατικότητα και αντισυμβατικότητα.

Για τους αντιπάλους:

Ο Μπουτάρης είναι ένας καλλιεργημένος μεγαλοαστός και πετυχημένος βιομήχανος και επελέγη από το ΠΑΣΟΚ για να διεμβολίσει το κέντρο της πόλης. Ωστόσο εμείς είμαστε η πραγματική ανανέωση που προχωρούμε σεβόμενοι και το παρελθόν μας.

Για το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους:

Λυπάμαι ευτελισμό ελληνικής πολιτικής ζωής. Μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ισπανοί κατακτητές συμπεριφέρονταν στους ιθαγενείς. Τους έδιναν καθρεφτάκια πριν τους σφάξουν.

Καλαφάτης:

Στελέχη πρώτης γραμμής, υπουργοί και άλλοι δεν δίνουν καμία μάχη, αφού αρνήθηκαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι τώρα δεν δίνουν καμία μάχη. Ο Παπανδρέου αφού έχασε την πολιτική επενδύει τώρα στην επικοινωνία.

Βαρτζόπουλος για πήχη αποτελεσμάτων στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Είναι σαφές ότι κερδίζουμε Περιφέρεια και κεντρικό δήμο. Για τον υπόλοιπο νομό κάθε νίκη θα είναι ανατροπή, αφού στις προηγούμενες εκλογές υπολειπόμασταν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη