11 Οκτ 2010

Σοβαρό! Προβλήματα με τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης!

Για πιθανά σοβαρά προβλήματα στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης προειδοποιεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των βενζινοπωλών συναδέλφων τους εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εμπλακούν στη διακίνηση του συγκεκριμένου καυσίμου κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο.
...
Ως αιτία προβάλλεται η η καθυστέρηση στις επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Η ΠΟΠΕΚ ζητά να δεσμευτεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά και τους καταναλωτές, ότι οι επιστροφές του ΕΦΚ θα γίνονται χωρίς προϋποθέσεις, σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων.

Ζητά επίσης συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει στην Λάρισα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε πως ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου μέσω του συστήματος "Ήφαιστος".

Η ΟΒΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο (Τρίτη) για το θέμα και επισημαίνει ότι "στην παρούσα συγκυρία με τον τζίρο και τα κέρδη μας σε κάθετη πτώση είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δανείζουμε το κράτος με ποσά που πλέον δεν διαθέτουμε". ΜΠΕ ΑΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη