Πρόταση για τη διεξαγωγή ανοικτών, δημόσιων συζητήσεων με τους συνυποψήφιους του, με αντικείμενο το πρόγραμμα τους, κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.
Ειδικότερα προτείνει:
Ανοιχτή, δημόσια συζήτηση όλων των υποψηφίων δημάρχων σε καθεμία από τις 6 επιμέρους δημοτικές ενότητες του δήμου Βόλβης για το πρόγραμμα σε κάθε περιοχή.
Ανοιχτή, δημόσια αντιπαράθεση για το σύνολο του προγράμματος σε κοινή κεντρική εκδήλωση των 3 συνδυασμών.
Η πρόταση διατυπώθηκε δημόσια από τον κ. Γαλαμάτη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Σταυρού, κι έχει ως στόχο να ενημερωθούν οι δημότες για τις λύσεις κάθε συνδυασμού, στα ζητήματα του δήμου Βόλβης, αλλά και για να σταματήσει η επιλεκτική ενημέρωση των δημοτών, σε αυτή την προεκλογική περίοδο.
Ο κ. Γαλαμάτης επισήμανε ότι «ο «Καλλικράτης» και η ένωση 6 διαφορετικών δήμων, σημαίνει για ορισμένους ευκαιρία για παραπλάνηση. Σημαίνει ευκαιρία να λένε κάτι στον ένα τόπο, που το αρνούνται στο διπλανό. Σημαίνει ευκαιρία για διπλή, τριπλή και εξαπλή γλώσσα». Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σημαίνει ευκαιρία να χαϊδέψουν όσα περισσότερα αυτιά μπορούν χωρίς να εννοούν ούτε λέξη από αυτά που αναφέρουν», ενώ τόνισε ότι «θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να ακουστεί στον τόπο μου μία γλώσσα, η γλώσσα της αλήθειας».
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ
Μιλώντας στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου Σταυρού, παρουσία πλήθους κόσμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης τόνισε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα «αποφασίζουμε να κάνουμε Νέα Αρχή. Με νέα υλικά, φρέσκιες ιδέες, σοβαρό πρόγραμμα και κυρίως με επιστημονική, διοικητική επάρκεια». Και πρόσθεσε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη της Βόλβης -που πρόκειται να παρουσιασθεί αναλυτικά τις
επόμενες ημέρες- δημιουργήθηκε αξιοποιώντας μελέτες για την περιοχή, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση καινοτόμων πολιτικών για την εφαρμογή τους και έχει γνώμονα μεταξύ άλλων την οικονομική ανάπτυξη μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και τον επανασχεδιασμό της διοικητικής δομής των κοινωνικών υπηρεσιών.
«Κανείς», υπογράμμισε, «δε μπορεί να δηλώνει με αλαζονεία και έπαρση, πως είναι δήθεν πτυχιούχος της Αυτοδιοίκησης- προφανώς από έλλειψη πραγματικών εφοδίων. Γιατί αυτό δείχνει πρώτον, άγνοια των νέων απαιτήσεων της Αυτοδιοίκησης, δεύτερον, αδυναμία να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, τρίτον απροθυμία να μιλήσει στους πολίτες τη γλώσσα της αλήθειας. Και τέταρτον και πιο σημαντικό, στην εποχή της γνώσης, τέτοιες απόψεις προσβάλλουν κυρίως τα νέα παιδιά, τα παιδιά μας, που δίνουν τις μάχες στα θρανία για να γίνουν άξια και ικανά και τους στέλνουν μήνυμα απαξίωσης αυτής της προσπάθειας».
Τέλος, κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιβεβαιώσουν οι ίδιοι τα λεγόμενα και τα έργα κάθε υποψηφίου, ρωτώντας τους κατοίκους για το τι έγινε στην περιοχή τους, και συνέχισε σημειώνοντας: «ποιο είναι το μοντέλο διοίκησης; Ποια είναι η σχέση του πολίτη με την τοπική του αρχή;. Αν χαμογελάνε, αν ελπίζουν. Ή αν φοβούνται και σιωπούν. Και όταν πάρετε τις απαντήσεις, τότε αποφασίστε μόνοι σας και πείτε ποιος είναι επιτυχημένος και αποτελεσματικός, ποιο μοντέλο διοίκησης, ποια κουλτούρα, ποια σχέση πολίτη – τοπικής αρχής μας ταιριάζει», κατέληξε.