27 Οκτ 2010

H ΑΝΤΑΡΣΙΑ για την υγεία

Σε μια περίοδο όπου η προσέλευση των ανθρώπων που επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία για να νοσηλευτούν αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, είναι προκλητικό να γίνονται δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι...
 «η δωρεάν περίθαλψη αλλοδαπών ασθενών κοστίζει ετησίως περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ».


Σε σχετικό δημοσίευμα, το «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι «Κύκλωμα που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα κατευθύνει «καραβάνια» αλλοδαπών από τα Σκόπια ή τη Βουλγαρία για νοσηλεία στην Ελλάδα. Σε ένα μόνο νοσοκομείο -το «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης- το κόστος από τη νοσηλεία αλλοδαπών, απόρων και όσων «την κάνουν» νύχτα ξεπερνάει, σε ετήσια βάση, τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό της σπατάλης».

Ο Γιάννης Κούτρας, ειδικευόμενος γιατρός και πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υποψήφιος περιφερειάρχης της κίνησης «Αντικαπιταλιστική - Αριστερά-ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη», στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν περιοδείας του στο Νοσοκομείο της Έδεσσας εξέφρασε την οργή του για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι, « η κυβέρνηση με ασύστολα ψέματα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα προσπαθεί να περάσει την διάλυση της δημόσιας υγείας με την υποχρηματοδότηση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συκοφαντεί την δημόσια υγεία και αποτελεί ακόμα μια ρατσιστική εκστρατεία από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες προσπαθώντας να τους φορτώσει τα βάρη της κρίσης και να τους πετάξει από την δημόσια υγεία. Αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας της κυβερνητικής πολιτικής να επιβάλλει την πληρωμή εισιτηρίων στα δημόσια νοσοκομεία για τους ασθενείς ακόμα και στα επείγοντα περιστατικά. Τέλος έρχεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να συγχωνεύσει και να κλείσει πολλά δημόσια νοσοκομεία παραλύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας. Τέτοιες προκλήσεις δεν θα περάσουν».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη