2 Νοε 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ «ΤΡΥΠΑ» ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Απροστάτευτος ο πρωθυπουργός χθες στο Porto Palace! 
"Έμπαζε από παντού" το σχέδιο της προσωπικής του φρουράς  λίγες ώρες μετά την απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 


Αφύλαχτος από την προσωπική του φρουρά και από τους άντρες της ασφάλειας έμεινε για αρκετή ώρα χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου. Σε μία περίοδο που οι βόμβες στις πρεσβείες και σε άλλους στόχους τρομοκρατών σκάνε η μία μετά την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε χωρίς «ασπίδα προστασίας» για περισσότερες από δύο ώρες.
Από τη στιγμή που εισήλθε στο ξενοδοχείο porto palace στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξαγόταν η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και μέχρι να ολοκληρώσει την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ήταν ευάλωτος στόχος για τον οποιοδήποτε. Άντρες της ασφάλειας περιορίστηκαν στο να απομακρύνουν από τις πρώτες θέσεις της αίθουσας οποιονδήποτε κινούσε υποψίες. Το τραγικό σφάλμα που έκαναν ήταν να αφήσουν αφύλαχτο το τμήμα πίσω από την εξέδρα που θα ανέβαινε ο πρωθυπουργός. Πίσω από το βήμα υπήρχε ανοικτή πόρτα από την οποία περνούσε όποιος ήθελε. Ο καθένας μπορούσε να φτάσει ανενόχλητος σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πρωθυπουργό. Αφύλαχτα ήταν και τα νερά που σερβίρονταν στο βήμα για τους ομιλητές. Τα ποτήρια με το νερό είχαν τοποθετηθεί πίσω από την εξέδρα μισή ώρα πριν αρχίσει η ομιλία. Δεν τα πρόσεχε κανείς. Με ευκολία κάποιος θα μπορούσε να ρίξει οτιδήποτε μέσα στα ποτήρια. Πίσω από την εξέδρα υπήρχε μεγάλος αριθμός αποσκευών από το τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε την εκδήλωση. Και σε αυτό τον όγκο αποσκευών θα μπορούσε άνετα να τοποθετηθεί εκρηκτικός ή άλλος μηχανισμός χωρίς να γίνει αντιληπτός από την ασφάλεια του πρωθυπουργού. Πρόκειται για απίστευτη ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας σε μία ημέρα που είχε προηγηθεί απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος. Θα έπρεπε οι άντρες που πληρώνονται για να προστατεύουν τον πρωθυπουργό να είναι περισσότερο προσεκτικοί και καλύτερα οργανωμένοι. 

LEGOLAS
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη