11 Νοε 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ»

η ατάκα Πάγκαλου για το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης
Σχετικά με τις απαξιωτικές αναφορές για το έργο της Νομαρχίας από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, από το γραφείο τύπου του Συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π. Ψωμιάδης» ανακοινώνονται τα εξής:
To «Μέτωπο Λάσπης» επέλεξε να ακολουθήσει και στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών τον ομιχλώδη δρόμο της δημαγωγίας και του φτηνού λαϊκισμού, με την επιστράτευση του σκληρού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.
Στην επίθεση των κομματικών εγκαθέτων σε βάρος του συνδυασμού μας, αντί άλλου...
 σχολίου, παραπέμπουμε στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος πριν μερικούς μόλις μήνες, τους αποκάλεσε «ηλίθιους».
Φυσικά δεν υιοθετήσαμε τότε και δεν υιοθετούμε ούτε τώρα τέτοιους χαρακτηρισμούς. Απλά, στις συντονισμένες προκλήσεις, απαντούμε για μία ακόμη φορά με το έργο μας, ένα έργο που το γνωρίζει η κοινωνία και αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη στη νέα, αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Διεκδικήσαμε και φέραμε στο Νομό 1 δις ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Κάναμε 1.000 έργα μέσα σε οκτώ χρόνια στο νομό Θεσσαλονίκης: 125 σχολεία, 2500 σχολικές αίθουσες, 350 αθλητικά έργα, 234 έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, 96 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ξεκινήσαμε το νέο Διοικητικό Μέγαρο στο ΦΙΞ με πόρους που εξοικονομήσαμε από τη χρηστή διαχείριση, κατασκευάσαμε τις πίστες εξέτασης υποψηφίων οδηγών στη Ραιδεστό, τη διεύθυνση συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απομακρύναμε μετά από 30 χρόνια τη ΔΙΑΝΑ, τα βυρσοδεψεία, τα λατομεία, τα ασβεστοποιία, κλείσαμε 50 παράνομες χωματερές, κατασκευάσαμε δύο λιμενικά καταφύγια στη Χαλάστρα και στο Λουδία, καθώς και το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα εργαστήριο ελέγχου οστρακοειδών.
Όσο αφορά τις ανυπόστατες κατηγορίες σχετικά με τη μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενημερώνουμε για μία ακόμη φορά, πως η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, από το 2004, απορρόφησε 39 προγράμματα, ποσού 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακόμη, έχουν εγκριθεί και είναι σε εξέλιξη άλλα 8, κόστους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Έχουμε υποβάλλει προς έγκριση 35 προγράμματα αποδεικνύοντας ότι ξέρουμε πως θα πλησιάσουμε τις Βρυξέλλες και θα φέρουμε ευρωπαϊκά κονδύλια στον τόπο μας.
Ως Νομαρχία, από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο, υλοποιήσαμε 69 έργα, προϋπολογισμού 96 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή κατά 100% που μας είχαν εγκριθεί στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, αλιείας, εκπαίδευσης, πληροφορικής, περιβάλλοντος, υγείας και πρόνοιας.
Ειδικότερα για το ΕΣΠΑ, υποβάλλαμε προγράμματα για 12 σχολεία, 4 οδικά έργα, 10 έργα για ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση και 2 για το περιβάλλον. Όλα αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
Επτά έργα, εκ των οποίων 4 σχολεία 9 εκατομμυρίων ευρώ, ένα για το παιδικό χωριό 800.000 ευρώ και ένα για το περιβάλλον, αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, 2 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά αν τα προσθέσουμε πλησιάζουν τα 150 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ, από τα ΠΕΠ, από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Την Κυριακή, ο λαός θα δώσει την απάντησή του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη